Ponkocu Quest zamíří mezi Vikingy

411570dbea002d9c85793ef5d2cfd698b270e2deNové číslo magazínu Afternoon, jejž každý měsíc publikuje nakladatelství Kódanša, přineslo oznámení týkající se mangy s názvem Vinland Saga (v překladu „Sága o Vinlandu“). Na blížící se novinu vnadilo již předchozí číslo časopisu. Nyní bylo zveřejněno, že dojde ke spolupráci zmíněné mangy a webového animovaného seriálu Ponkocu Quest, jehož krátké epizody jsou dostupné zdarma. Výsledkem této spolupráce bude jedna epizoda Ponkocu Quest na motivy Ságy o Vinlandu, kterou distribuční společnost Vap nahraje na svůj YouTube účet v sobotu 24. října, tedy v den, kdy by mělo vyjít další číslo měsíčníku Afternoon.

Celou epizodu nadabuje Macumoto Keisuke. Postavy, které epizoda představí, budou sloučeninami osob ze Ságy o Vinlandu a Ponkocu Quest. Thórfinn a Kaku dají dohromady Kakufinna, Áskeladd a Imura zase Imuladda. Spojením Thórkella a Cučidy vznikne Cučikell, Kuronuma a Knut dají dohromady Kuronuta. Míchaný bude rovněž název epizody – Ponkoculand Saga.

Autor i kreslíř Jukimura Makoto začal svou aktuální sérii publikovat v roce 2005, a to v týdeníku Šónen Magazine, kde manga vycházela necelého půl roku. Posléze byla z časových důvodů přesunuta do měsíčníku Afternoon, kde vychází doposud. Příběh Thórfinna, vikinského chlapce dychtivého pomstít svého zavražděného otce, vydal zatím na šestnáct svazků.

zdroj:   MoAE