Novela Rewrite od Key se dočká anime adaptace

rewriteOznámení nové série prostřednictvím posledního dílu není nic neobvyklého. Nicméně většinou se jedná o navazující sérii stejného projektu. Mezi výjimky se nyní zařadila anime adaptace vizuální novely Rewrite, která byla oznámena v posledním díle anime Charlotte odvysílaném ke konci minulého týdne. Kromě toho byly již spuštěny i oficiální stránky anime, kde byly poodhaleny první podrobnosti včetně upoutávky. První spekulace o možné anime adaptaci byly přitom již v roce 2013, kdy šéf vydavatelství Visual Art’s, pod které studio Key spadá, Baba Takahiro, prohlásil, že se anime adaptaci nebrání.

Režie se ujmul Tanaka Motoki známý pod přezdívkou Tenšó, jenž má za sebou anime trilogii Grisaia nebo obě série Kin`iro Mosaic. Na obou těchto projektech se podílel i Nonaka Masajuki, který se zde zhostil převodu postav z vizuální novely na televizní obrazovky. Na scénáři pracuje Tanaka Romeo, autor novely Džinrui wa Suitai Šimašita, společně s Kai, který pracoval jako scénárista u vizuálních novel Air a Clannad. Samotné animace se zhostilo studio 8bit.

Vizuální novela se odehrává ve fiktivním městě Kazamacuri, které se od našich měst liší tím, že je plné zeleně. V tomto městě žije i protagonista Tennódži Kotaró, jenž studuje na střední škole a má schopnost přepisovat své vlastní tělo – kdykoliv se může stát rychlejším a silnějším. Společně s pěti dívkami ze své školy vyšetřuje různé nadpřirozené záhady.

Vizuální novela vyšla v roce 2011 a stojí za ní studio Visual Art’s/Key. To pro fanoušky anime není neznámé, neboť již několik jejich her se dočkalo anime adaptace – například Air, Clannad nebo naposledy Little Busters!.
https://www.youtube.com/watch?t=30&v=ZyQI2aThJOE

zdroje:   ANN,  Crunchyroll