Dvojí premiéra nového Lupina

Lupin-III-Key-Visual-003-20150723Po seriálu z roku 2012 zvaném Lupin the Third: Mine Fudžiko to Iu Onna (v překladu „Lupin Třetí: Žena jménem Mine Fudžiko“) se nyní chystá na své japonské vysílání nový televizní seriál z této letité frančízy. Nové anime nese název Lupin Sansei: L`avventura Italiana (v překladu „Lupin Třetí: Italská dobrodružství“) a vzniká v koprodukci Itálie a Japonska. Původní oznámení přišlo již v říjnu minulého roku a počítalo s tím, že série zahájí vysílání v Itálii již letos na jaře, ovšem kvůli několika odkladům začalo italské vysílání až koncem srpna. Japonskou premiéru si seriál odbude na televizní stanici NTV a to 1. října. Celkem má nový Lupin čítat čtyřiadvacet epizod.

Za původní mangou, z níž série vychází stojí mangaka Monkey Punch. Hlavním režisérem se stal Tomonaga Kazuhide, který je znám především jako animátor. Zkušenosti s režií získal až v roce 2012 s kraťasem Buta. Asistovat mu bude Jano Júičiró, jenž má na svědomí například obě série anime Moyashimon a také seriál Francesca. Hlavním scénáristou je Takahaši Júja, který sepsal scénář i k anime Donten ni Warau a loňskému lupinovskému filmu Džigen Daisuke no Bohjó. Hudební doprovod složil Óno Júdži, jenž se na lupinovských anime podílí od samého začátku. Produkci vede společnost TMS Entertainment, zatímco animační práce probíhají pod střechou studia Telecom Animation Film.

Hlasové obsazení se obešlo bez výraznějších překvapení, a proto se jako Lupina Třetího dočkáme opět Kurity Kaničiho. Džigen Daisuke bude promlouvat hlasem Kobajaši Kijošiho. Išikawu Goemona ztvární Namikawa Daisuke. Mine Fudžiko se zhostí Sawaširo Mijuki. U Zenigaty Kóičiho zůstává Jamadera Kóiči. Novým přírůstkem do rodiny postav bude Rebecca Rossellini s hlasem Fudžii Jukijo.