Trailer na chystanou adaptaci mangy Gangsta.

bg_charaO připravované letní anime adaptaci mangy Gangsta. autorky Kóske se toho ví už téměř vše. Na oficiálních webových stránkách projektu se nyní objevila nová, minutu a půl dlouhá upoutávka, která divákům představí jednotlivé hlavní postavy a také animaci, jež bude použita ve výsledném anime. To se objeví na televizních obrazovkách již bezmála za měsíc, svou premiéru si totiž odbyde v letní sezóně na stanicích ABC Asahi, Tokyo MX TV, TV Aichi a BS11.

Animace vzniká u studia Manglobe, které dříve pracovalo například na Ergo Proxy či Samurai Champloo. Pozici režiséra si rozdělí Murase Šúkó (Ergo Proxy) a Hacumi Kóiči (Deadman Wonderland). Převedení mangy do scénáře pak dostal za úkol Inocume Šiniči, který pracoval na Hajate no Gotoku! a Njan Koi!. Vzhled postav vytvořil Ueda Jóiči, který v anime průmyslu zatím působil hlavně jako animátor.

Anime bude, jak už název napovídá, zasazeno do města plného korupce a špíny, jež se jmenuje Ergastulum. Oba hlavní hrdinové, Nick a Worick, dělají práci, na kterou si ostatní živly tohoto města netroufnou, a to jak pro mafii, tak i policii. Jednoho dne však dostanou misi, která přeruší tento jejich zaběhlý cyklus.