Podrobnosti o adaptaci novely Overlord

971f13b105263939ea21d84e77fd99e21426967710_fullDistributor Media Factory před více než týdnem začal streamovat na svém Youtube kanále upoutávku na nadcházející letní anime Overlord, jež bude adaptovat stejnojmennou novelu autora Marujamy Kuganeho. Ten své původní dílo nejprve vydával na Internetu a posléze se v roce 2012 dohodl s vydavatelem Enterbrain na publikaci v knižní podobě. Ke dnešnímu dni bylo vydáno již 8 knížek, kterých se prodalo dohromady na 400 000 výtisků. Ve dvouminutovém videu umístěném pod článkem se můžete podívat na animaci a také si poslechnout seijú hlavních hrdinů, mezi něž patří Hara Jumi, Hino Satoši, Uesaka Sumire, Mijake Kenta a další.

Upoutávka nám dále prozradila i složení tvůrčího týmu. Animace bude vznikat u studia Madhouse, mezi jehož poslední počiny patří adaptace mangy Kiseidžú. Návrh postav a dohled nad animací dostal za úkol zkušený Jošimacu Takahiro, který na podobné pozici pracoval například na anime Sunabózu či nedávném Hunter x Hunter. Zbytek týmu však v porovnání s ním zkušenostmi zdaleka neoplývá. Režie se ujal Itó Naojuki, který v minulosti působil spíše jako epizodní režisér například u anime Kobato. Novelu do scénáře přepsala Sugawara Jukie, pro níž je to první pokus na takto důležité pozici.

Příběh se odehrává v roce 2138, kdy virtuální MMORPG jsou již realitou. Kdysi populární hra Yggdrasil jednoho nejmenovaného japonského vývojáře je však už na sklonku svého života. Hlavní hrdina, jehož postava nemrtvého mága se jmenuje Momonga, se rozhodne trávit poslední den hry čekáním na své kolegy z guildy a plánuje se nechat vykopnout ze hry až úplným vypnutím serverů. Z nějakého neznámého důvodu však Momonga není ze hry odpojen a NPC, kteří ve hře neměli schopnost běžné interakce, z nenadání ožijí.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll