Sega chystá rytmickou hru s bišinkami z různých anime

mgfyySérii vocaloidích rytmických her Project DIVA není třeba příliš představovat. Od roku 2009 v ní vyšlo už pět titulů pro konzole PlayStation a dva na arkádové automaty. Dva zatím poslední počiny („F“ a „F 2nd“) se navíc dočkaly lokalizace do angličtiny. A v minulém týdnu oznámil tvůrce této série, společnost Sega, přípravu rytmické hry Miracle Girls Festival, která bude využívat stejný engine jako Project DIVA.

Prakticky beze změny by měla zůstat i herní mechanika, čímž však výčet stejných prvků také končí. Známou pětici Vocaloidů od Segy zde totiž nahradí hlavní hrdinky vybraných anime. V této souvislosti byly zatím potvrzeny následující tituly:

Jak vidíte, jedná se o směs moe, sci-fi, idolů a z nemalé části žánru „roztomilé dívky dělají roztomilé věci“. Jaké songy se v Miracle Girls Festival objeví, prozrazeno ještě nebylo, nicméně na základě karaoke textu na tomto snímku je prakticky jisté, že se bude jednat o skladby z uvedených anime. V galerii se můžete podívat na ukázky ze hry v hlavní roli s hrdinkami anime Juru Juri, Kjóko, Jui, Činacu a Akari. Miracle Girls Festival má vyjít pro PS Vita letos v zimě.