Nová animovaná Sněhurka

akagami_teaserV Tokiu se o víkendu koná akce AnimeJapan 2015, kde produkční studia představují své nadcházející projekty a snaží se diváky přesvědčit, aby si na svých televizích naladili právě jejich sérii. Jednou z takových sérií je i Akagami no Širajukihime (v překladu „Rusovlasá Sněhurka“), která se letos dočká animované adaptace. Premiéru si na televizních obrazovkách odbude v letní sezóně. V hlavních rolích se představí seijú Hajami Saori a Ósaka Rjóta. Upoutávku můžete zhlédnout pod článkem.

Na režijní sesli usedl Andó Masahiro, jehož předchozí díla zahrnují Stranger: Mukó Hadan a Hanasaku Iroha. Sepsání scénáře dostala na starosti Akao Deko, která se v minulosti postarala například o Nazo no Kanodžo X a obě série Arakawa Under the Bridge. Návrhy postav pro animaci obstarala Takahaši Kumiko, jež nabrala zkušenosti mimo jiné na Ningjo no Kizu a Kidó Senši Gundam Unicorn. Hudební doprovod složí Óšima Mičiru, jejíž skladby zněly například v seriálech Hagane no Renkindžucuši a Jodžóhan Šinwa Taikei. Animační práce probíhají pod střechou studia Bones.

Animovanému seriálu stojí předlohou stejnojmenná šódžo manga autorky i kreslířky jménem Akizuki Sorata. Ta svůj příběh začala během roku 2006 publikovat ve dvouměsíčníku LaLa XD. V průběhu roku 2011 se však série přesunula do měsíčníku LaLa, kde stále vychází, přičemž vydání třináctého svazku je naplánováno na 3. dubna. V centru dění stojí rusovláska jménem Sněhurka, kterou si právě kvůli její barvě vlasů zvolí princ království Tanbarun za svou konkubínu. Děvče z toho příliš nadšené není, pročež se rozhodne z království utéct.