Daija no A postupuje do druhé fáze

diaaceV nadcházejícím čísle manga časopisu Šúkan Šónen Magazine bylo oficiálně potvrzeno další prodloužení anime Daija no A (v překladu „Kárové eso“). Tentokráte však k protáhnutí dojde v mírně odlišném duchu, než tomu bylo před půl rokem. Zatímco posledně byl pouze zamýšlený dvouapadesátiepizodní seriál prodloužen o půl roku, tedy asi šestadvacet epizod, jeho další setrvání na televizních obrazovkách bude ve formě druhé série. Ta ponese prostý název Daija no A: Second Season (v překladu „Kárové eso: Druhá sezóna“).

Její premiéra by měla plynule navázat na závěr předchozí série, který uvidíme na konci března. Dojde ovšem ke změně vysílacího času. Seriál se aktuálně vysílá na kanále TV Tokyo každou neděli v 8:30. S příchodem 6. dubna se série přesune na pondělí v 18:00. Změna tvůrčího týmu se neočekává, a proto na režisérské sesli nejspíše setrvá Masuhara Micujuki a animační produkce zůstane v rukou studií Madhouse a Production I.G.

Obdobné dění zasáhlo i stejnojmennou předlohu autora Teradžimy Júdžiho, který své dílo letos v lednu pozastavil, aby se mohl připravit na druhou část příběhu, s níž se má v úmyslu vrátit na stránky časopisu Šúkan Šónen Magazine, a to ještě letos na jaře. Manga doposud vydala na pětačtyřicet svazků, přičemž nadcházející šestačtyřicátý svazek vyjde 17. března.

zdroj:   Yaraon