Saint Seija se vrací v další sérii

001lLoni v říjnu oznámila společnost Bandai, že hodlá produkovat další anime sérii zasazenou do universa Saint Seija. Ale teprve až nyní se na oficiálním webu začala veřejnosti svěřovat s bližšími informacemi. Nový projekt ponese název Saint Seija: Soul of Gold (v překladu „Světec Seiya: zlatá duše“) a zahájí již letos na jaře. Jak název napovídá, anime by se mělo soustředit na dvanáctku zlatých světců, kteří v původním příběhu pouze sekundovali hlavní pětici hrdinů. Vysílání má probíhat přes zatím blíže nespecifikovaný streamovací portál. Na oficiálních stránkách je rovněž ke zhlédnutí nová upoutávka.

Post režiséra zastane nováček Furuta Takeši, který má zatím zkušenosti pouze s pomocnou režií anime Nobunagun a režií série Mangaka-san to Assistant-san. Hlavním scénáristou se stane Takeuči Tošimicu, jehož um lze posoudit v sériích Francesca a Weiss Survive R. O návrhy postav se postará zkušený Motohaši Hidejuki, který mimo jiné obstaral návrhy k anime jako Harlock Saga a Hikaru no Go.

Co se hlasového obsazení týče, Aioriu znamení Lva namluví Tanaka Hidejuki. Aiora znamení Střelce Jara Júsaku. Mu znamení Berana Jamazaki Takumi. Mila znamení Štíra Seki Tošihiko. Aldebarana znamení Býka Genda Teššó. Camua znamení Vodnáře Kanna Nobutoši. Shaku znamení Panny Micuja Júdži. Shuru znamení Kozoroha Kusao Takeši. Deathmaska znamení Raka Tanaka Rjóiči. Afrodita znamení Ryb Nanba Keiiči. Dohka znamení Vah Horiuči Kenjú. A Sagu znamení Blíženců Okiaju Rjótaró.