Mušiši se rozloučí v kinech

mushishi_anotherZávěrečná epizoda pokračování animované adaptace mangy Mušiši odvysílaná v neděli 21. prosince ve svém závěru přinesla informaci týkající se adaptace posledního příběhu z předlohy. Oznámení posléze potvrdily i oficiální stránky měsíčníku Afternoon, kde manga vycházela, a též oficiální stránky samotné animované adaptace. Dvě závěrečné kapitoly nesou název Suzu no Šizuku (v překladu „Zvučný déšť“). Jejich animované ztvárnění si premiéru neodbude na televizních obrazovkách jako tomu bývalo doposud ale v kinech. Dojde k tomu začátkem léta příštího roku. Rozsah promítání ani další informace však ještě přiblíženy nebyly. Změny v obsazení či ve tvůrčím týmu bychom očekávat neměli, neboť je produkce stále pevně svázána s televizní sérií.

Mušiši se nedostane pouze do kinosálů, ale také navštíví divadelní jeviště. 18. března totiž zahájí zvláštní produkce „veřejného čtení“ zcela nového příběhu z prostředí světa Mušiši. Aby měli návštěvníci jedinečný zážitek, bude čtení posíleno výjevy na hlavním plátně i stěnách zajištěnými rozšířenou realitou. Sepsání nového příběhu i režie celého čtení se ujme Nagahama Hiroši, režisér animované adaptace. Nakana Jútu opět uslyšíme jako Ginka, objeví se i jeho dobrá přítelkyně Tanjú s hlasem Kobajaši Ai a hlasu vypravěče se znovu chopí Doi Mika.

Již dříve jsme informovali o aktuálním dění s Mušiši v měsíčníku good! Afternoon, kde nyní různí autoři publikují své vlastní příběhy ze světa autorky Urušibary Juki. První příběh Kumakury Takatošiho nově doplnily další tři. Jošida Motoi, autorka Koi Kaze a Nacu no Zendžicu, svůj příběh pojmenovala „Vroucí voda“. Dalším přispěvatelem je Ašinato Hitoši, který stojí za mangami Jokohama Kaidaši Kikó a Kabu no Isaki. Jeho příběh se jmenuje „Třpytící se moře“. A prozatím posledním je Tojoda Tecuja, autor Undercurrent a Kóhii Džikan, jehož příspěvek nese název „Chůze po stínech“.