Křižníky Suzuja a Kumano v nendoroidí podobě

kcsknUplynul jen měsíc a půl od otevření předobjednávek na Nendoroida ponorky I-401 (o kterém jsme tentokrát výjimečně nepsali) a Good Smile Company už zase sahá do admirálských peněženek. A to rovnou nadvakrát s nerozlučnou sesterskou dvojicí křižníků Suzuja a Kumano.

Suzuja a Kumano byly těžké křižníky třídy Mogami a v japonském císařském námořnictvu byly součástí 7. křižníkové divize. Během raných fází války v Tichomoří podporovaly japonský postup v Britské Malajsii a Holandské východní Indii. Později se zapojily také do významných operací, jako byla nechvalně známá bitva u Midway či boje o Guadalcanal. Obě sesterské lodě se dále zúčastnily i jednoho z největších námořních střetnutí v historii lidstva, jímž byla bitva v zálivu Leyte. Z této bitvy ale vyvázla pouze Kumano, Suzuju potopily 25. října 1944 u ostrova Samar nepřátelské letouny. Kumano potkal stejný osud přesně o měsíc později, potopena byla 25. listopadu při opravách ve filipínském Santa Cruz.

Obě kanmusu byly do Nendoroidů zpracovány podle ilustrací jak jejich základních verzí, tak po přestavbě na letadlové křižníky (s katapulty hydroplánů v rukou). Jak ve svém preview zmiňuje Kahotan, popruhy, na kterých mají tito Nendoroidi zavěšenou svoji hlavní zbraň, jsou z opravdové kůže, což není materiál, který by se u PVC figurek vyskytoval zrovna běžně. Dalším podobně zajímavým kouskem příslušenství je skutečné zrcadlo na Kumanině toaletním stolku. A do třetice je tu speciální část, díky které se Suzuja a Kumano mohou s propletenými prsty držet za ruce. Podobný motiv se sice objevil už u Nendoroidů Kitakami a Ói, v případě „SuzuKumy“ ovšem působí mnohem roztomilejším a bližším dojmem.

Nendoroidí Suzuja a Kumano jsou na AmiAmi k dostání jednotlivě za 3 440 jenů (638 Kč), což je o 1 060 jenů méně než činí jejich oficiální cena. Z Goodsmile Online Shop je možné je předobjednat sice za plnou cenu, avšak stejně jako u všech ostatních KanColle Nendoroidů je k nim dodáván exkluzivní podstavec. Obě figurky budou vydány koncem dubna příštího roku.