Smrt bude šťouchat v plnohodnotné sérii

dpmainJeden kraťas z loňského ročníku projektu Anime Mirai se rozvine v plnohodnotnou televizní sérii. Jedná se o epizodu nazvanou Death Billiards (v překladu „Kulečník smrti“), v níž se záhadný bar stává dějištěm zoufalé kulečníkové hry, jež má rozhodnout o tom, který ze dvou soupeřů se dostane do nebe a který do pekla. Seriál ponese nový název Death Parade (v překladu „Průvod mrtvých“). Datum televizní premiéry zatím oznámeno nebylo, avšak 28. prosince se bude v kino-komplexu Cinemart v tokijské čtvrti Šindžuku konat předpremiéra. Samotné anime bude vysílat televizní stanice NTV.

Tačikawa Juzuru se stejně jako u kraťasu postará o scénář i režii. Návrhářem postav též zůstane Kurita Šiniči, jenž se chopí i pozice hlavního režiséra animace. Hudební doprovod složí Hajaši Júki a celá produkce zůstane u studia MADHOUSE (Aoi Bungaku, Redline, Šigurui). Co se obsazení týče, pak k postavě barmana Dekima se vrátí Maeno Tomoaki a „Černovlasou“ opět nadabuje Seto Asami. Dva nové příchozí, Gintiho s Nonou, namluví Hosoja Jošimasa a Ókubo Rumi.

Projekt Anime Mirai poskytuje možnost mladým animátorským talentům si vyzkoušet, jaké to je ve skutečné produkci. Projekt spustila v roce 2010 Japonská asociace animátorů JAniCA a od té doby v něm vyšlo dohromady 16 velmi různorodých epizod, každý rok čtyři.