Druhé PV k anime adaptaci Kantai Collection

Kantai Collection animeOficiální stránky připravované anime adaptace populární webové hry Kantai Collection zveřejnily druhé PV, které se tentokrát zaměřuje na běžný život kanmusu (ship girls) na základně. Ve videu se objevilo mnohem více kanmusu než v prvním PV a společně s hlavní protagonistkou chystaného anime se více či méně představilo celkem 23 lodí, mezi nimi například torpédoborec Fubuki, nepostradatelné letadlové lodě Akagi a Kaga z 1. divize letadlových lodí, torpédoborce ze 6. divize torpédoborců, nejrychlejší torpédoborec Šimakaze, bitevníky Nagato a Mucu a torpédové křižníky Kitakami a Ói.

Kromě nového PV byla také zveřejněna informace, že vybraní diváci budou moci zhlédnout první epizodu anime Kancolle na eventu s talkshow a promítáním, který se bude konat 27. prosince v tokijském Šindžuku Piccadilly. Mezi vystupujícími seijú nebudou chybět Uesaka Sumire (seijú lodí třídy Fubuki, Hirjú a Sórjú), Fudžita Saki (Akagi, lodě třídy Fusó, Kageró, Širanui, Tokicukaze), Iguči Juka (Kaga, lodě třídy Tone, lodě třídy Tenrjú, Nagara, Isuzu, Natori), Tójama Nao (lodě třídy Kongó, lodě třídy Takao, Ajanami, Šikinami), Hidaka Rina (lodě třídy Mucuki, Rjúdžó), Nomizu Iori (lodě třídy Šókaku, Kinu, Abukuma) a Suzaki Aja (lodě třídy Akacuki, Aoba, Hóšó, Mogami). Event navíc bude živě přenášen do dalších dvacetidevíti kin po celém Japonsku, takže i lidé ze vzdálených míst dostanou možnost zhlédnout první epizodu již na konci tohoto roku.

Anime se objeví na televizních obrazovkách v lednu příštího roku a bude vysíláno na celkem osmnácti televizních stanicích (Tokyo MX, TV Saitama, Čiba TV, tvk, Hokkaidó Hósó, Akita TV, KHB Higaši Nihon Hósó, Niigata Hósó, Kita Nihon Hósó, TV Aiči, KBS Kyoto, Sun TV, TV Setouči, Čúgoku Hósó, TVQ Kjúšú Hósó, Nagasaki Hósó, Kumamoto Hósó, BS11). Kancolle tedy budou moci sledovat i lidé z některých odlehlejších míst v Japonsku.