Další manga autora Trigunu dostane anime adaptaci

kekkai_sensenProdukční společnost TOHO Animation začala minulý týden streamovat první upoutávku k anime adaptaci mangy Kekkai Sensen. Upoutávka se poprvé objevila o předminulém víkendu na akci Jump Special Anime Festa 2014 v Čibě.

Příběh se odehrává v budoucnosti, v níž se nad New Yorkem objeví obrovská brána do jiné dimenze. To vede ke zničení celé metropole a ke vzniku nového města, které je izolované od okolního světa a ve kterém se lidé museli naučit žít s bytostmi z jiné dimenze. Protagonisté tohoto anime se snaží toto město chránit před všemi zločinci, ať už se jedná o upíry, démonického mága či někoho úplně jiného.

Animace se ujalo studio Bones (Noragami, Hagane no Renkindžucuši), do režisérského křesla usedl Macumoto Rie (Eiga Heartcatch Precure! Hana no Mijako de Fashion Show… Desuka!?, Kjósógiga). Furuja Kazunao (dorama S: Saigo no keikan, Liar Game) píše scénář a hlavní produkční tým uzavírá Kawamoto Tošihiro (Cowboy Bebop, Gosick), který se stará o vzhled postav.

Autorem předlohy je Naitó Jasuhiro, jenž stojí mimo jiné za mangami Trigun a Gungrave. Obě se dočkaly anime adaptací, které byly fanoušky kladně přijaty. Manga poprvé vyšla jako jednorázovka pod názvem Kekkai Sensó v roce 2008 v časopise Jump SQ od nakladatelství Šueiša a pravidelně začala vycházet o rok později již pod aktuálním názvem Kekkai Sensen – Mafúgai Kešša ve stejném magazínu. V následujícím roce se přesunula do časopisu Jump SQ.19, kde nevycházela měsíčně, nýbrž čtvrtročně. Aktuálně Jump SQ.19 vychází 18. den každého sudého měsíce, což platí i pro nové kapitoly Kekkai Sensen. Dosud bylo vydáno devět svazků této mangy, přičemž nejnovější vyšel v červnu.