Válka s titány potrvá další tři roky

shin1Japonský magazín Da Vinci vydal ve svém říjnovém čísle rozhovor s Isajamou Hadžimem, autorem úspěšné manga série Šingeki no Kjodžin. Isajama v něm mimo jiné prozradil, že podle svých původních plánů by se manga nyní řítila do svého konce, jelikož svou titánskou sérii původně zamýšlel ukončit v šestnácti svazcích.

Plány se ale změnily. Tvůrce nejprve vloni oznámil, že Šingeki no Kjodžin bude čítat dohromady 20 svazků. Letos však své plány opět přehodnotil a v rozhovoru tentokrát tvrdí, že mangu hodlá ukončit během přibližně tří let. Podle svých slov tak činí kvůli velkému počtu postav, které do příběhu dosadil, a také proto, aby příběh mohl bez uspěchání zakončit při udržení emocionálních kvalit vyprávění.

Rozhodnutí vydat více svazků ovšem může být také reakcí na ohromný úspěch této série. Šingeki no Kjodžin se totiž stalo nejprodávanější manga sérií první poloviny letošního roku s 8 342 268 prodanými výtisky. Na pultech knihkupectví momentálně leží již 14 svazků, což také znamená, že pokud autor dodrží svá nynější slova a mangu ukončí za tři roky, měli by se čtenáři dočkat (při dosavadní frekvenci vydávání) dalších přibližně devíti svazků.

Tyto dohady se ostatně týkají i čtenářů v České republice. Nakladatelství Crew totiž u nás 22. září vydalo první svazek této mangy pod názvem Útok titánů. Ten si můžete pořídit za 189 Kč.

zdroj:   ANN