Novela Džúó Mudžin no Fafnir se dočká anime adaptace

juuou_mujin_no_fafnirČasto trvá několik let, než se light novela dočká svojí anime adaptace. To ale není případ titulu Džúó Mudžin no Fafnir, jehož anime se do televizí dostane pouhého půldruhého roku od vydání prvního knihy. Adaptace byla oznámena minulý týden prostřednictvím oficiálních stránek této light novely. Zde bylo kromě obsazení produkčního štábu prozrazeno také to, že anime se začne vysílat již v lednu (stejně jako u Seiken Cukai no World Break od stejného studia).

Animace se zhostilo studio Diomedea a do režisérského křesla usedne zkušený Kusakawa Keizó, jenž má za sebou například anime Sekirei nebo Mahó Šódžo Lyrical Nanoha. Pomáhat mu s tím bude Takahaši Džun, který doteď pracoval na pozici epizodního režiséra. Scénář pochází z pera Enacu Juki, jež se podílela například na sérii Saint October nebo OVA Tight Rope. O design postav se postarala debutující Jasuda Sačiko.

Příběh se odehrává ve světě, který byl napaden nestvůrami, jimž lidstvo začalo říkat draci. Nedlouho poté se začaly rodit dívky s dračími silami, kterým se říká „D“. A příběh sleduje chlapce jménem Jú Mononobe, jenž je jako jediný muž taktéž „D“. Kvůli tomu je donucen se zapsat na školu Midgar, kde jinak studují pouze „D“ slečny.

zdroje:   ANN,  CrunchyRoll