Nová hra a novela pro Sword Art Online

sao3gaPředstavitelé studia Namco Bandai ve čtvrtek na Tokyo Game Show 2014 mimo jiné zmínili, že po titulech Sword Art Online: Infinity Moment (PSP) a Sword Art Online: Hollow Fragment (PS Vita) je v přípravě další hra z tohoto univerza. Její pracovní název zní SAO III, ale to je vše, co bylo na toto téma prozrazeno. Bližší informace by se měly objevit 5. října na eventu Dengeki Bunko Fall Festival 2014, kde má být hra oficiálně oznámena.

Druhou novinkou týkající se Sword Art Online je ohlášení spin-off light novely. Její první kniha vyjde 10. prosince a bude se jmenovat Sword Art Online Alternative Gun Gale Online I: Squad Jam. Jejím autorem není Kawahara Reki, nýbrž Sigsawa Keiiči, který je známý zejména díky svojí novele Kino no Tabi: The Beautiful World. Kawahara Reki na knihu pouze dohlíží a o její ilustrace se stará Kuroboši Kóhaku, jenž je i tvůrcem designu postav ve zmíněném Kino no Tabi.

Příběh Sword Art Online Alternative Gun Gale Online se už nebude točit kolem Kirita a jeho harému. Děj se odehrává v GGO a jeho hlavní hrdinkou je vysokoškolačka Kohiruimaki Karen. Ta má komplexy ze své výšky (183 cm), a tak si při registraci do Gun Gale Online vytvoří avatar vysoký pouhých 150 cm. Pod nickem Ren ve hře potkává krásnou snědou dívku s nickem Pitohui, která ji brzy začne přesvědčovat, aby se zúčastnila turnaje Squad Jam, což je týmová verze Bullet of Bullets.

zdroje:   Siliconera,  ANN