Druhá řada Šingeki no Kjodžin potvrzena

shingekiNa německém festivalu AnimagiC 2014 se zakladatel a předseda studia Wiz, Wada Džódži, nechal slyšet, že již započaly prvotní práce na nové řadě Šingeki no Kjodžin. Pochopitelně však ale nedodal žádné další informace, jelikož se série v současné době nachází v předprodukci. Studio tedy zatím jedná s dalšími společnostmi například o tom, jak velký bude rozpočet tohoto nového projektu a kde i kdy se bude vysílat. Ke druhé řadě se pak rozhovor vrátil pouze v souvislosti s kapelou Linked Horizon, o níž bylo prohlášeno, že má zájem dělat opět na úvodní znělce k nové sérii.

Ve svém krátkém panelu se Wada nebavil pouze o chystaném pokračování, ale uvedl také řadu zajímavostí o tvorbě první série. Tvůrci prý inspiraci hledali hlavně ve Spider-Manovi, avšak ovlivnil je také nedávný kasovní trhák od Guillerma del Tora, Pacific Rim. Produkce prvního dílu trvala šest měsíců, zatímco na každý další díl pak studio mělo šest týdnů. Po celý rok se navíc Wada scházel každé dva týdny s autorem předlohy Isajamou Hadžimem, aby spolu probrali různé detaily ohledně adaptace. Uvedl také, že nápad účastnit se tvorby tohoto anime dostal již při čtení druhého svazku původní mangy a zamyslel se i nad úspěchem samotné série, kterou přičítá hlavně dobré akci a pak samotnému zasazení do světa, kde je lidstvo napadeno hrozbou zvenčí.

Rozhovor se rovněž na krátkou chvíli stočil k tématu současné kampaně proti pirátění anime a mangy. Wada se k tomuto problému postavil slovy, že ho v podstatě těší, když jeho dílo může zhlédnout co nejvíce lidí. Zároveň však dodal, že si přeje, aby jednou v budoucnu fungoval systém, na němž by si mohli fanoušci z celého světa pouštět anime přímo v jejich rodné řeči.