Ufotable nakonec zadaptuje dva scénáře z vizuální novely Fate/Stay Night

FSNkeyAnimační studio ufotable dnes skrze stream na Niconico prozradilo nové informace týkající se anime adaptací vizuální novely Fate/Stay Night. Dle očekávání šlo o informace k blížící se televizní sérii, překvapením však bylo dodatečné oznámení filmu. Zveřejněny byly i dvě čerstvé upoutávky, na něž se můžete podívat pod článkem.

Anime série byla ohlášena již více jak před rokem. Ufotable však po celou dobu tajilo, který scénář z originální vizuální novely bude adaptovat. Až dnes bylo prozrazeno, že půjde o Unlimited Blade Works, který již dříve zadaptovalo Studio Deen ve svém filmu z roku 2010. Film byl tehdy vcelku kladně přijat, nicméně nemálo diváků mu vyčítalo, že byl příliš krátký, a tudíž i uspěchaný. Zveřejněny byly i podrobnosti k samotnému vysílání nové série. Stejně jako u Fate/Zero se dočkáme rozdělení anime do dvou částí. Ta první se začne vysílat letos 4. října, druhá na ni potom naváže příští rok v dubnu.

Nově oznámený film zadaptuje Heaven’s Feel, tedy jediný dosud nezpracovaný scénář z původního díla. Na další informace si budeme muset počkat. Mnoho fanoušků ale doufá, že se bude jednat o sérii několika filmů, jako tomu bylo v případě Gekidžóban Kara no Kjókai: The Garden of Sinners, jehož předloha taktéž pochází od Type-Moonu.

V pořadí již třetí upoutávka na anime sérii:

První upoutávka na film:

zdroj:   SeventhStyle