Pokračování Aoki Hagane no Arpeggio se dostane do kin

71NG1dxukuLSrpnové číslo časopisu Young King Ours včera vyšlo s informacemi ohledně dvou animovaných filmů, kterých se příští rok dočká univerzum mangy Aoki Hagane no Arpeggio. Podobně, jako tomu bylo například s filmovou verzí anime Mahó Šódžo Madoka Magica, první z filmů bude pouhou rekapitulací televizní série, ve které se diváci dočkají i několika nových scének. Pokračovat v ději by tak měl až druhý film. Fanoušky série z loňského roku může těšit, že se velká část tvůrčího týmu opět vrátí na svá místa.

Animace tedy bude znovu vznikat u studia Sanzigen a jeho animátory bude i nadále režírovat Kiši Seidži, o němž jsme se nedávno zmiňovali v souvislosti s adaptací Ansacu Kjóšicu. Na své místo scénáristy se vrátí Uezu Makoto, jenž dělal například na Katanagatari, a o hudební doprovod se opět bude starat Kóda Masato, jehož jediným dalším velkým projektem bylo Mahó Sensó.

Děj původní mangy studia Ark Performance byl zasazen do světa, ve kterém lidstvo ztratilo na celých sedmnáct let kontrolu nad vodami, jelikož neznámá flotila dokázala vymazat z mořských hladin všechny ostatní lodě. Objevila se však skupinka lidí, kterým se podařilo ukořistit ponorku I-401 této neznámé flotily.

Aoki-Hagane-no-Arpeggio-Ars-Nova-Sequel-Films-Image-1Aoki-Hagane-no-Arpeggio-Ars-Nova-Sequel-Films-Image-2

zdroje:   ANN,  Otaku Tale