Nendoroid Wo

kcwnJe tomu teprve pár dnů, co byly otevřeny předobjednávky na Kitakami a Ói, a rodina Nendoroidů z Kantai Collection se rozrostla o dalšího, v pořadí již sedmého člena. Tentokrát však nejde o kanmusu, nýbrž o jejich nepřítele, šinkaisei-kan (flotila z hlubin moře). A vůbec prvním Nendoroidem druhé strany se stala mezi hráči značně oblíbená letadlová loď třídy Wo.

V KanColle platí předpoklad, že lodě se do řad šinkaisei-kan rekrutují z potopených kanmusu. Pokud se potopí letadlová loď, zrodí se z ní na straně nepřítele právě Wo. Na jejím vzhledu prakticky nelze najít jinou barvu nežli bílou, šedou a černou. Mezi nepřátelskými loděmi je Wo nepřehlédnutelná díky obří pokrývce hlavy ve tvaru krabího těla, která při troše fantazie připomíná i můstek letadlové lodi. Stejně jako jiné letadlové lodě bojuje i ona pomocí svých letounů, které u Nendoroida tvoří tři samostatné malé figurky. Specialitou tohoto zpracování jsou „oči“ zmíněné pokrývky hlavy s blíže nespecifikovaným svítícím efektem, u kterých navíc bude možné měnit jejich barvu mezi zelenou (standardní loď), červenou (elitní loď) a žlutou (vlajková loď).

Nendoroidí Wo bude možno pořídit 27. července na letním Wonder Festivalu, kde bude k dostání v limitovaném množství u stánku Good Smile Company, a to za cenu 4 800 jenů (950 korun). Téhož dne na ni budou otevřeny předobjednávky v oficiálním GSC eshopu s dodáním v listopadu.