Nová upoutávka ke druhé řadě Prisma Illya

prisma_illya_zweiDruhá série anime adaptace Fate/Kaleid Liner Prisma Illya byla oznámena již na konci posledního dílu první série. Od té doby bylo samozřejmě zveřejněno plno nových informací – od produkčního týmu, který bude téměř stejný jako u první série, až po datum vysílání, jež bylo stanoveno na červenec. Původní obsazení seijú se také nezměnilo. Nyní také začala Kadokawa konečně streamovat novou a hlavně delší upoutávku, jež je umístěna na konci článku.

Změna se odehrála pouze v rámci složení tvůrčího týmu, a to na jedné z nejdůležitějších pozic, kde na post hlavního režiséra povýšil Ónuma Šin (Baka to Test to Šókandžú, Watamote) a nahradil tak dvojici Sakamota Takašiho a Minato Miki. Na jeho původní pozici režiséra se poté dostal Džinbó Masato, který v minulosti působil jako pomocný režisér u druhé řady Toaru Madžucu no Index.

Příběh první série byl zasazen do alternativního světa série Fate/Stay Night. V tomto světě Illyasviel von Einzbern, zkráceně Illya, žije obyčejný život školačky společně se svým bratrem Širóem a o nějaké magii nemá ani potuchy. Nicméně jednoho dne se jí do cesty připlete kouzelná hůlka, která z ní udělá kouzelnou dívku. Na příběh první série navazuje březnová OVA a na ni následně i druhá série, která započne novou příběhovou část, kde se nám představí i nové postavy.

zdroje:   SGCafe,  ANN