První info k anime zpracování Kantai Collection

kcafPřestože bylo anime vycházející z webové hry Kantai Colection oznámeno již loni v září, první dávka informací se objevila až na eventu Anime Japan 2014, jenž se konal o víkendu v komplexu Tokyo Big Sight. Zároveň byl aktualizován oficiální web tohoto anime.

Návštěvníci Anime Japan 2014 měli možnost prohlédnout si design trojice vybraných kanmusu, které se v anime objeví. Jejich namluvení se ujmou stejné seijú jako ve hře.

Anime vzhled torpédoborce Fubuki (na úvodním obrázku) se od toho herního poněkud liší. Hlas jí propůjčuje Uesaka Sumire (Dekomori Sanae, Nonna).

kcaa

Další představenou kanmusu je oblíbená a věčně hladová letadlová loď Akagi. Tu namlouvá Fudžita Saki (Hacune Miku, Sugiura Ajano, Inami Mahiru).

kcak

A po Akagi se nezapomnělo ani na další velkou (a neméně populární) letadlovou loď, Kagu. Její seijú je Iguči Juka (Index, Takajama Maria, Misawa Maho, Sonoda Jú).

O režii anime se stará Kusakawa Keizou (Magical Girl Lyrical Nanoha The Movie 1st, Ro-Kyu-Bu!, Dog Days) a titul vzniká ve studiu Diomedea. Zatím není jasné, kdy se KanColle anime dostane na televizní obrazovky, nicméně vše nasvědčuje tomu, že původně předpokládanou letní sezónu 2014 již nestihne.

EDIT: Od úterka má anime svůj oficiální účet na Twitteru. Jen za první den existence jej začalo sledovat přes 22 tisíc uživatelů.
EDIT2: V novém čísle měsíčníku Comptiq se objevily ukázky anime zpracování dalších tří kanmusu (galerie). Jmenovitě se jedná o rychlý bitevník Kongó, dále někdejší pýchu Spojeného loďstva, obří bitevní loď Jamato, a nakonec o již notoricky známý torpédoborec Šimakaze. Datum vysílání Kantai Collection: KanColle zůstává stále neznámé.

zdroje:   SGCafe,  SGCafe