Přehled jarních televizních anime sérií 2014

S nástupem teplého počasí přichází i nový přehled téměř všeho, co se bude dávat na japonských televizních stanicích v příštích pár měsících. Pravidla se nám nezměnila, takže v přehledu najdete pouze televizní série, žádná OVA, filmy ani speciály tento výčet zatím neobsahuje. Také v přehledu nenaleznete série, které jsou zaměřeny výhradně na dětské publikum a jež mají stopáž jednotlivých dílů kratší než deset minut (což je v této sezóně například KutsuDaru).

Džako vždj dže džarní sezóna o něco silnědžší než zbjtek roku. Tato dže však bez počjbj co do počtu nedžsilnědžší sezónó od roku 2010, kdj tjto přehledj tvoříme. Dostalo se do nědž hned 44 sérií, z ničž nemalý počet džiž navazudže na nědžaké předčozí dílo. Pokud bjčom brali v potaz sledovanost upótávek na Jótube, tak nedžočekávanědžšími kóskj tohoto přehledu džsó Fairj Tail (2014) a Love Live 2. Co se studií týče, napilno měli animátoři v Toei Animation, které si na tuto sezónu přičjstalo hned pět sérií. O dvě série méně pak madží Brain’s Base a Bones. Džako vždj bude následovat přehled toho, na co se nedžvíce těší členové redakce.

edison23: Asi se pokusím sledovat M3: Sono Kuroki Hagane, Captain Earth, Atelier Esča & Logj a No Game No Life. Možná.
Miroku4čan: Tak v první řadě se budu dívat na druhó sérii Love Live, na kteró se těším džiž od konce té první. Dále si nenečám udžít Atelier Esča & Logj, Date a Live II a nakonec přeci džen nepohrdnu Selector Infected WIXOSS, i kdjž mě za to dost možná bude mé budócí džá proklínat.
Ximara: Z přehledu mě zaudžalo hlavně Black Bullet, Esča & Logj no Atelier a No Game No Life. Nedžspíš také vjzkóším, co se vjklube z Selector Infected Wixoss. Pokud se mi povede dodívat první sérii Date a Live, vrhnu se i na tu druhó.
Aurielle: Tuhle sezónu si dám oddeč a z novýč věcí budu kókat džen po Mahóce a No Game no Life. Z pokračujících anime vybírám Love Live 2, Fairy Tail a druhou řadu Date a Live.
Mirator: Elfen Lied patří mezi mé oblíbené anime, a tak jsem zvědavý, co se vyklube z Gokukoku no Brynhildr. Dále zvažuji Soul Eater Not!, protože Soul Eater jsem kdysi viděl a tehdy se mi velmi líbila animace od studia Bones, které se podílí i na tomto anime.
Meelkor: Určitě si nemůžu nechat ujít druhou sérii Date a Live, na kterou se těším již od posledního dílu první série, nebo pokračování příjemné klasiky Mušiši. Mimo to jsem jako občasný hráč Blade and Soul zvědav, jak bude stejnojmenné anime vypadat. Ačkoliv více než fanservis a lehké nastínění původního příběhu samozřejmě nečekám.
SiMiK: Jelikož mě zaujalo jméno Trabant, tak dám šanci Hicugi no Čaika. Dále velice zajímavě působí Gokukoku no Brynhildr a Sidonia no Kiši, u něhož mi však zatím trochu vadí, že byl dělán pouze v CGI.
Matteas: Z pokračování Love Live a Date a Live. Z novinek mě nejvíce zajímá Inugami-san to Nekojama-san (i když Sakura Trick mi to nenahradí), Gočúmon wa Usagi Desu ka a jako třetí bych zmínil asi Atelier. Zvědavý jsem ale třeba i na Daimidaler.
Bor3CZEch: Mušiši Zoku Šó je pro mě jasnou volbou. První série patří k tomu nejlepšímu, co nám japonská anime tvorba nabídla, a já se nemůžu dočkat dalších příběhů z Ginkova putování. Dále určitě zkusím Gokukoku no Brynhildr, které mě zaujalo už jako manga, ale nikdy jsem se k jejímu přečtení nedostal.
You Say: Návrat tuláka Ginka v první polovině pokračování Mušiši bude příjemným zavzpomínáním na příběhy z mangy. Opomenout nemohu animovanou adaptaci dobře napsané mangy Ping Pong kreslíře Macumota Taijóa. A když se k tomu připočte Juasa Masaaki na režisérském postu, vychází z toho neodolatelná kombinace.

Pokud jste si v tabulce všimli nějaké chyby či vám připadá, že jsme nějakou sérii opomenuli, můžete vaše připomínky zaslat formou komentáře. Samozřejmě uvítáme i jakýkoliv další feedback.

maji Madžin Bone

Toei Animation
Společnost Bandai kutí novou karetní hru, a proto si pro její propagaci přichystala doprovodný animovaný seriál. Ten se bude soustředit na partu přátel a jejich snahu zachránit svět před hrozbou někdejšího stvořitele vesmíru, který byl v současnosti přiveden zpět k životu.
diskwat Disk Wars: Avengers

Toei Animation
Japonská odnož společnosti Walta Disneyho hodlá i nadále těžit z úspěchu hollywoodského trháku „The Avengers“ a přináší nám tedy vlastní animovanou verzi. V té se budou společnými silami snažit Iron Man, Kapitán Amerika, Thor, Hulk a Spider-Man společně s několika dětmi zastavit zlotřilého Lokiho a jeho plán na ovládnutí světa.
kuma Akuma no Riddle

Diomedea
Animační studio Diomedea je známé pro tvorbu kratších, často komediálních sérií. Tentokrát si vzalo na starost další dílo mangaky Loveless, Akuma no Riddle, kde ústřední postavou je Ičinose Haru, která chodí na soukromou dívčí školu Mjódžjó. Na první pohled působí vše normálně, přesto je hlavní hrdinka ve velkém nebezpečí. Do třídy s ní chodí dalších dvanáct spolužaček a každá z nich chce Haru zabít. Na školu naštěstí přestoupí další dívka, která si na rozdíl od ostatních Haru oblíbí.
blade Blade and Soul

Gonzo
Jihokorejská vývojářská společnost NCSoft se podobně jako Bandai také rozhodla propagovat svoje dílo pomocí anime. Jak už to tak v MMOčkách bývá, evidentně se skoro všichni rozhodli hrát za ženské charaktery. Děj bude sledovat, jak se hlavní hrdinka Aruka vydá na pouť světem, aby vystopovala vraha svého mistra. Cestou si do své party samozřejmě nabere další mocné bojovnice, které jí s její misí pomohou.
kawaisou Bokura wa Minna Kawaisó

Brain’s Base
Manga pocházející od autorky předlohy loňského anime Love Lab inspirovala studio Brain’s Base, které můžete znát díky Baccano! či Ókami to Kóšinrjó. Hrdinou této komedie je Kazunari Usa, který žije sám na bytě v poměrně podivném komplexu nesoucí název Kawai-só. Ten je totiž obýván převážně zvrhlíky a podivíny, ale také dívkou jeho snů, Ricu.
inuneko Inugami-san to Nekojama-san

Seven
První adaptace čtyřpanelovky v tomto přehledu se zaměří na dvě dívky: Nekojamu Suzu, jež je nesmělá cundere milující psy, a Inugami Jačijo, která naopak miluje kočky a je ztřeštěná masochistka. I přes jejich rozdílné povahy se však jedná o nejlepší kamarádky, které navíc časem zjistí, že je mezi nimi něco víc. Jejich společnost pak doplňuje kamarádka Aki, jež si je kvůli jejich komplikovanému vztahu často dobírá.
wixoss Selector Infected Wixoss

J.C.Staff
A do třetice se o propagaci svého produktu tentokrát pokusí firma Takara Tomy ve spolupráci se známým studiem J.C.Staff. Kromě toho, že se hlavní hrdinky budou účastnit nějaké nebezpečné hry, se o ději i nadále neví nic bližšího. Produkční tým je však tvořen ostřílenými tvářemi, mezi něž patří režisér Steins;Gate, Sató Takuja, a scénáristka Toradory, Okada Mari.
fairy Fairy Tail (2014)

A-1 Pictures, Bridge
Nacu i s přáteli se po roce opět vracejí a čekat na ně budou staří i noví nepřátelé. Nejdříve je nutné dokončit Velké magické hry, které by mohly vrátit kdysi slavný cech opět na výsluní. To by ovšem museli překonat ostatní významné magické cechy, a to nebude žádná legrace. Zvláště když se na pozadí soutěže dává do pohybu spiknutí, které by mohlo ohrozit celý známý svět.
nene JoJo no Kimjó na Bóken: Stardust Crusaders

David Production
Ďábelský Dio se zmocnil Jonathanova těla a probudil v sobě i mnoha dalších doposud neviděné síly. Potenciální nebezpečí starého nepřítele donutí Josefa Joestara, aby vyhledal svého vnuka Kudžoa Džotaroa a vydal se s ním i dalšími spojenci na výpravu napříč vyprahlou pouští, aby se snad svět neocitl v nebezpečí.
kenzen Kenzen Robo Daimidaler

TNK
Madanbaši Kóiči je zcela obyčejný středoškolák, tedy kromě toho, že má ve vlastnictví Hi-ERo částice, které mu umožňují ovládat robotickou zbraň zvanou Daimidaler. Společně s dívkou Sonan Kjóko se rozhodne využít své síly a postavit se na odpor Tučňáčímu impériu, jež s oblibou působí lidstvu potíže.
kindaichi Kindaiči Šónen no Džikenbo Returns

Toei Animation
Kindaiči Hadžime, údajný vnuk slavného a úspěšného detektiva Kindaičiho Kosukeho, se společně se svou přítelkyní Mijuki vydávají do Hongkongu, aby zde zhlédli módní přehlídku. Co čert nechtěl, Mijuki je unesena, ovšem nebyl by to Kindaiči Hadžime, kdyby se ji okamžitě nevydal hledal. Avšak Mijukino unesení vede ke zcela jinému případu.
mushishi Mušiši Zoku Šó

Artland
Tulák Ginko se vrací na televizní obrazovky a s ním i další příběhy o záhadných formách života nazývaných muši. Ty se pohybují na hranici skutečného a spirituálního světa a mají svými způsoby života tendence neúmyslně působit obyčejným lidem potíže. Je tedy na Ginkovi, aby na svých cestách nešťastníkům pomáhal a pokusil se vždy najít co nejmírumilovnější cestu, jak muši odklidit.
seikoku Seikoku no Dragonar

C-Station
Vůbec první velký projekt studia C-Station bude adaptovat novelu Seikoku no Dragonar, jejíž děj je zasazen do prostředí školy, kde se studenti učí vychovávat draky. Tito draci se vyvíjí od larvy v těle svého budoucího pána a hlavní hrdina Ash Blake byl na škole terčem posměchu proto, že jeho draku trvalo opravdu hodně dlouhou dobu, než se nevyklubal. Když se mu však jednoho dne konečně vylíhne, tak z něj rozhodně není nadšený. Na místo vzhledu draka totiž zaujal podobu krásné slečny. Aby toho nebylo málo, tak se ještě k tomu tento „drak“ považuje za jeho pána, a Ashe tak pokládá za pouhého sluhu.
matsutarou Abarenbó Rikiši!! Macutaró

Toei Animation
Již pátý kousek v tomto výčtu od studia Toei Animation se zaměří na Sakagučiho Macutaróa, který je chlap jako hora, jenž jen těžko hledá rovného soupeře. Přesto je mu jeho bezstarostná povaha nejvýraznější slabinou. Chce-li si tedy Macutaró své místo ve světě suma udržet, bude na svém přístupu ke sportu muset zapracovat.
baby Baby Steps

Studio Pierrot
Puntičkářský šprt Maruo Eiičiró na střední škole začne navštěvovat tenisový kroužek, v němž se setká s půvabnou dívkou Takasaki Nacu, kterou nic jiného než tenis ani nezajímá. Eiičiró citelně postrádá fyzičku, a proto se bude snažit na své soupeře vyzrát především jejich zevrubnou analýzou a pečlivě navrženou strategií.
break Break Blade (2014)

Production I.G, Xebec
Původní filmová verze mechárny Break Blade byla rozkouskována a obohacena o nové scénky nám bude podána formou dvanáctidílné televizní série. Samozřejmostí jsou také nové znělky, které nazpívají zpěvačky Sasaki Sajaka a Júki Aira. Ti z vás, kteří se těší na něco nového z univerza Break Blade, si budou muset počkat na připravovaná OVA.
earth Captain Earth

Bones
Další mecha anime a hned od studia Bones, které jich tradičně pár za rok vyhodí, bude mít poněkud klasickou zápletku. Ústřední postava příběhu, Manacu Daiči, si noc před začátkem letních prázdnin všimne podivné duhy nad ostrovem Tanegašima. Jelikož tuto duhu už kdysi viděl a něco mu připomíná, rozhodne se na ostrov vydat. Když se na něj dostane, náhle se rozezní poplach a podivná mecha se Daičiho zeptá, zda-li je on jejím kapitánem. Daiči se poté dozvídá, že na Zemi právě útočí záhadné anorganické bytosti z Uranu známé pod názvem „Kirutogangu“.
kai Dragon Ball Kai (2014)

Toei Animation
Od porážky Cella a Gokuovi smrti uplynulo sedm let. Gohan se věnuje studiu, Goku v nebi trénuje a ostatní si také žijí po svém. Jednoho dne se k nim však dostane novina o obnovení turnaje bojových umění Tenkaiči Budókai. Staří přátelé se rozhodnou společně turnaj navštívit a čekat je tam bude i Goku, který se rozhodl využít příležitosti strávit jeden den zpátky ve smrtelném světě. Na obzoru se ovšem rýsuje hrozba, jež možná svět opět uvrhne do velikého nebezpečí.
brynh Gokukoku no Brynhildr

Arms
Autorem předlohy tohoto díla je mangaka Okamoto Lynn, který si udělal jméno hlavně díky Elfen Lied. Jeho nejnovější kousek vypráví příběh Murakamiho Rjóty, který se jako malý pokusil se svou kamarádkou Kuroneko přelézt vodní přehradu. Nešťastnou náhodou bohužel oba spadli a zatímco Rjóta přežil, Kuroneko takové štěstí neměla. Po letech se však před Rjótou znenadání objeví dívka, jež vypadá jako Kuronečin o několik let starší odraz, čímž se chlapcův život začne ubírat směrem k velikému nebezpečí.
haikyu Haikjú!!

Production I.G
Hinata Šójó miluje volejbal i přesto, že má jeho školní tým sotva dostatek členů na regulérní zápasy. Přes všechny nesnáze se však v týmu sejde potřebný počet hráčů, a ti si tak jsou schopni zahrát svůj první a zároveň i poslední oficiální zápas na základce. Utkání pro naši partu dopadne poměrně tragicky, kdy jsou drtivě poraženi soupeřovým Kagejamou Tobiem. Šójó mu přísahá pomstu a vstupuje na Karasunskou střední školu, v jejímž volejbalovém týmu se setká právě s nenáviděným Tobiem.
kamigami Kamigami no Asobi

Brain’s Base
Původní vizuální novela je cílená na dívčí publikum, a tomu odpovídá kresba i děj. Kusanagi Jui prožívá poklidný život na střední škole. To se ale změní, když ji jednoho dne povolá do svého světa sám velký Zeus a dá jí vcelku netradiční úkol. Kdysi ukázkové vztahy mezi lidmi a bohy totiž chladnou. A je na Jui, aby mladým bohům ukázala, jací jsou lidé a co je to láska.
kiniro Kiniro no Chord: Blue Sky

TYO Animations
Další adaptace vizuální novely, která je zaměřena na dívky. Zdejší hlavní hrdinka je vášnivou hráčkou na housle, a proto se po změně škol rozhodne okamžitě přihlásit do orchestrálního kroužku, kde samozřejmě potká rivaly i kamarády. Ti jí pomohou nejen zlepšit své hudební schopnosti, ale také vytvořit mnoho nezapomenutelných vzpomínek.
nikoniko Love Live! 2

Sunrise
Druhá řada populárního idol anime Love Live!. Kósaka Honoka se rozhodla zabránit plánovanému zrušení školy tím, že se spolu se svými kamarádkami Umi a Kotori stanou takzvanými školními idoly, které se staly v Japonsku hitem, a nalákají tak více nových studentů a škola se nebude muset zavřít. Začátky jsou krušné, ale Honoka získává do skupiny další dívky a nakonec v devíti usilují o to, aby se dostaly na vysněný turnaj školních idol skupin zvaný Love Live!.
mahouka Mahóka Kókó no Rettósei

Madhouse
První anime v tomto přehledu od studia Madhouse bude adaptovat novelu autora Satóa Cutomy, která se umístila v deseti nejprodávanějších novelách roku 2012 jako jediná novela bez anime adaptace a obsadila hezkou čtvrtou příčku. Děj bude sledovat sourozeneckou dvojici, jež nastoupí na elitní školu zabývající se magií, která je v tomto univerzu všudypřítomná.
soredemo Soredemo Sekai wa Ucukušii

Studio Pierrot
Princezna Nike, jež umí poroučet dešti, prohraje kámen nůžky papír se svými staršími sestrami a je donucena vdát se za krále Slunečného království, jemuž se říká Hrozivý král, neboť si za tři roky podmanil celý svět. Nike ovšem ke svému údivu zjistí, že král a teď už i její manžel je ve skutečnosti kluk mladší než ona sama.
yuugi Jú Gi Ó: Arc-V

Studio Gallop
Sakaki Júja se chce stát profesionálním duelistou, proto navštěvuje i se svou kamarádkou Hiragi Juzu přípravnou školu. Našeho studenta tedy kromě písemných zkoušek čekají i karetní duely, jejichž holografické ztvárnění zachází v nové sérii ještě dál a vytváří hmotné iluze. O zábavu bude mít Júja jistě postaráno.
isshuukan Iššúkan Friends.

Brain’s Base
Druhé anime na motivy čtyřpanelovky tentokrát bude mít trošku zajímavější zápletku s celkem jednoduchou premisou. Hlavní hrdina Júki se chce skamarádit s dívkou jménem Kaori. Ta však jeho nabídku odmítne se slovy, že po týdnu si stejně nedokáže vybavit vzpomínky na své přátele. Júkiho však tato skutečnost neodradí, a tak se týden co týden pokouší stát jejím kamarádem.
kanojo Kanodžo ga Flag o Oraretara

Hoods Entertainment
První anime letošního roku pro Hoods Entertainment bude adaptovat novelu, která svým dějem leckomu může připomenout známější Kami Nomi zo Širu Sekai. Příběh sleduje chlapce Hatateho Sótu, který má jednu speciální vlastnost. Po vzoru vizuálních novel dokáže okamžitě vidět, do jakého cíle ho dovede naskytlá konverzace či situace s něžnějším pohlavím. Byť svou schopnost nevyužívá a snaží se spíše žít poklidným životem, jak už to tak v harémových příbězích bývá, hned čtyři dívky se do něj postupně zakoukají.
blackullet Black Bullet

Kinema Citrus
Adaptace light novely od Kanzaki Šidena, v níž v roce 2021 napadne lidstvo parazitický virus Gastrea a donutí jej stáhnout se do ústraní. Středoškolák Satomi Rentaró je členem skupiny, která dokáže s tímto virem bojovat, a dostane spolu se svojí partnerkou v boji Aiharou Endžu tajný úkol, aby zabránili zničení Tokia.
taisen Mahó Šódžo Taisen

Gainax
Hluboko pod zemí je drak, který přináší bohatou úrodu a blahobyt, když spí, a pohromy, když se probudí. Jednou za několik desítek či stovek let se drak pohne, což má za následek, že se na zemi objeví zlé síly. Bohové předpověděli, že přijde další pohroma a našli média, kterým propůjčí svou magickou moc, aby vyhnaly tyto zlé síly z Japonska.
mangaka-san Mangaka-san to Assistant-san to The Animation

Zexcs
Jediné anime s kratší stopáží v tomto přehledu bude adaptovat mangu autora Hirojukiho, kde hlavními postavami jsou mangaka Aito Júki a jeho asistentka Ašisu Sahoto. Jejich profesionální vztah je poněkud zvláštní, jelikož Ašisu Aitovi nepomáhá pouze s tvorbou mangy, ale i s jeho problémy se vciťováním se do svých postav. Ašisu je ochotná pro mangu udělat cokoliv, a proto plní všechna Aitova přání – i ta trochu perverznější.
gamelife No Game No Life

Madhouse
Realita je jenom špatná hra. Tímto heslem se řídí sourozenci Sora a Širo, kteří jsou typickým příkladem NEETů (Not in Education, Employment or Training – není student, pracující ani ve výcviku). Jednoho dne jsou přivoláni do alternativního světa chlapcem, který si říká „Bůh“. V tomto světě nejsou žádné války a o všem se rozhoduje pomocí her. Lidské rase už zbývá jenom jedno město a je na sourozencích, aby zachránili svět.
soulnot Soul Eater Not!

Bones
Studio Bones se opět ujalo adaptování díla mangaky Ókuba Acušiho. Samotná manga předloha se odehrává na stejné akademii a se stejnými pravidly jako původní Soul Eater. Nové hrdinky se však s těmi původními příliš často neuvidí. Chodí totiž do začátečnické třídy, zatímco Maka, Soul a další navštěvují výuku pro pokročilé.
escha Escha & Logy no Atelier

Studio Gokumi
Zápletka původní hry a všech jejích předchůdců se točí kolem alchymie. Příběh je zasazen do oblasti, kde se lidé snaží znovu nabýt alchymických znalostí, jež tu po sobě zanechala dávno zaniklá civilizace. Pro motivaci, proč hledat nové technologie, nemusí lidé chodit daleko. V tomto světě totiž pravidelně dochází k velkému úpadku a lidé za pomoci nových znalostí chtějí zabránit opětovnému příchodu tohoto období temna. Jak už bylo dříve řečeno, hráč má možnost ujmout se jedné ze dvou postav, dívky Eschy nebo chlapce Logyho.
fuuun Fuuun Išin Dai Šógun

J.C.Staff, ACGT
Další anime, které rozšíří mecha žánr, se bude odehrávat v 19. století, kdy do Japonska připlouvají Černé lodě. Avšak Japoncům se podaří Černé lodě donutit k ústupu pomocí obřích robotů zvaných Onigami, kteří v Japonsku jsou již od dávných věků. Japonsko tak i nadále zůstává v izolaci od zbytku světa.
gochuumon Gočúmon wa Usagi Desuka?

White Fox
Anime podle čtyřpanelovky vycházející v časopise Manga Time Kirara Max. Hoto Kokoa nastupuje na střední školu a hledá místo svého ubytování. Během bloudění městem dorazí do kavárny Rabbit House a nakonec zjistí, že právě tam má bydlet. Pravidlem školy je, že studenti mají v domě, který jim poskytl bydlení pomáhat, a tak Kokoa nastupuje jako nová pracovní síla v kavárně.
chaika Hicugi no Čaika

Bones
Už třetí anime v tomto přehledu od studia Bones vzniklo na motivy fantasy novely Hicugi no Čaika. Jejím hlavním hrdinou je Acura Tóru, který jakožto bývalý voják má problém se po konci války opět usadit. Jeho mladší sestra Akari jej však jednoho dne donutí, aby si šel hledat práci. Cestou však narazí na podivnou dívku jménem Trabant Čaika, která na svých zádech nese rakev, a do toho všeho oba napadne podivná příšera.
pingpong Ping Pong The Animation

Tatsunoko Production
Hošino ping pong miluje a je odhodlán vždy a za každou cenu vyhrát, jeho kamarád Cukimoto však hraje ping pong spíše z dlouhé chvíle než ze zápalu pro sport. Jednou si ovšem jeden z trenérů pingpongového kroužku povšimne Cukimotova nadání a rozhodne se z něj vytvořit prvotřídního hráče. Navíc se blíží oblastní turnaj, kde by se teoreticky mohli střetnout i Hošino s Cukimotem. Tentokrát to, zdá se, budou brát vážně oba dva.
ryuugajou Rjúgadžó Nanana no Maizókin

A-1 Pictures
Jama Džúgo je vyděděn svým otcem a stěhuje se na ostrov Nanaedžima, kde si pronajme levný byt. Netuší ovšem, že v něm byla zavražděná mladá dívka jménem Nanana a její duch tam stále přetrvává. Dále zjišťuje, že Nanana za svého života sbírala poklady se speciálními silami, které po její smrti zmizely, ale občas se nějaký z nich někde objeví.
sidonia Sidonia no Kiši

Polygon Pictures
Zbytkům lidstva se podařilo opustit Zemi, jež byla napadena mimozemskou rasou známou jako „gauna“. Pozůstatky lidského pokolení tedy putují vesmírnou pustinou na palubě gigantické vesmírné pevnosti nazvané Sidonia. Bohužel, ať už chtějí nebo ne, střety s gauny jsou někdy nevyhnutelné, a proto je v pevnosti vycvičena zvláštní jednotka pilotů, jejichž úkolem je zničit gaunskou hrozbu za pomoci plně vybavených mechanických jednotek uzpůsobených k boji ve vesmírném prostoru. A jedním z těchto pilotů je čerstvě i Tanikaze Nagate.
datelive Date a Live II

Production IMS
Příběh první série z loňského jara se točil kolem Icuky Šidóa, normálního středoškoláka, který se jednou nestihl ukrýt před jedním z četných prostorových otřesů. Zjišťuje, že otřes ve skutečnosti vyvolala dívka jménem Tóka, přízrak, jenž způsobí při svém příchodu prostorový otřes. Jediný nenásilný způsob, jak otřesům zabránit, je vyvolat v Tóce milostný cit a právě tohoto úkolu se Šidó zhostí. Fanoušky jistě potěší, že produkční tým zůstal téměř nezměněn.
mekaku Mekaku City Actors

Shaft
Po loňském Sasami-san Ganbaranai se studio Shaft vrací k hikikomori problematice. Hlavní hrdina Kisaragi Šintaró již dva roky nevylezl ze svého pokoje. Jednoho dne se do jeho počítače dostane kybernetická existence, která si říká Ene. Ta Šintaróa eventuálně donutí, aby konečně po dvou letech vyšel ven ze svého pokoje.
m3sono M3: Sono Kuroki Hagane

Satelight
Nikde není nic než hluboká temnota. Vše bylo pohlceno. Tomuto místu se říká zóna Avidjá. Podivné bytosti na sebe berou podobu lidského zoufalství a zmatku. Říká se jim Imašime. Osm dívek a chlapců bylo dáno dohromady, aby se těmto bytostem postavili a zóna Avidjá se dočkala světlejších zítřků.
initialfin Initial D Final Stage

SynergySP
Projekt D se nachází v polovině svého posledního závodu. Takahaši Keisuke již svůj závod ukončil a nyní je tedy řada na Fudžiwarovi Takumim, aby porovnal své řidičské umění se svým sokem. Závodním vozem mu bude jako obvykle jeho věrná „osmšestka“. Ale ani za těch nejlepších podmínek nemusí jít vše podle plánu.