Durarara!! se vrací na televizní obrazovky

drrr2Na dnes proběhnuvším festivalu Dengeki Game Festival 2014 v Akihabaře bylo oznámeno pokračování úspěšné televizní série Durarara!! z roku 2010. Toto anime vzniklo jako adaptace stejnojmenných light novel od autora jménem Narita Rjógo, které ve svých třinácti svazcích vydaných v letech 2004–2014 sledovaly příběhy skupiny neobvyklých lidí účastnících se ještě neobvyklejších událostí v tokijské čtvrti Ikebukuro.

V současné době se také připravuje vydání prvního svazku pokračování těchto light novel, Durarara!! SH, které je naplánováno na 10. dubna a jehož příběh se odehrává dva roky po konci původní série.

O animaci se oproti první sérii překvapivě nepostará studio Brain’s Base, ale zcela neznámé Studio Shuka, které podle oficiálního Twitteru založil producent původní série. Co se týče obsazení tvůrčího týmu, tam zůstává vše při starém. Do režisérského křesla tak opět usedne Ómori Takahiro (Baccano!, Nacume Júdžinčó), scénář napíše Takagi Noboru (Baccano!, Kuroko no Baske), návrh postav vytvoří Kišida Takahiro (Baccano!, Btoom!) a hudbu složí Jošimori Makoto (Baccano!, Nacume Júdžinčó).

Informace o obsazení seijú ani o datu vysílání zatím oznámeny nebyly.

Drrr2_2

zdroje:   Japanator,  ANN