Desítka nejlepších zimních anime

Po více než třech měsících nás opět čeká vyhlášení pravidelné ankety o nejlepší anime právě probíhající sezóny. Byť je následující informace napsaná již i ve FAQ, přece jen raději dodám, že anketa se snaží zachytit schopnost anime zaujmout diváka, a proto probíhá v průběhu vysílání jednotlivých sérií. Nečekaným překvapením tentokrát byl fakt, že se nám nepodařilo ani po více než měsíci nasbírat klasických 400 hlasů, po kterých ankety většinou uzavíráme. Podobný počet hlasů jsme obdrželi akorát ve vůbec první sezónní anketě, která proběhla téměř před třemi lety v létě 2011. Věříme, že je to vinou nepříliš nabité sezóny. Pokud jste ztratili zájem z nějakého jiného důvodu, vaše připomínky samozřejmě uvítáme v komentářích.

Co se samotného průběhu ankety týče, vítězem se stalo Noragami, jež dominovalo téměř od samého začátku. O druhé místo byl trochu větší boj, který nakonec vyhrálo pokračování Čúnibjó. Vyrovnalo se tak své první sezóně, která před rokem také skončila na druhém místě. Třetí příčku obsadilo shaftovské Nisekoi, na které také dlouho dotírala druhá řada Seitokai Jakuindomo.

Pokud vám unikl minulý článek, připomínám, že stránka, kterou jsme dříve používali na srovnání českého a japonského vkusu, byla zrušena. Proto se tentokrát uchýlíme k výzkumu uskutečněnému distributorem RecoChoku, který se dotázal 500 lidí ve věku od 12 do 50 let na jejich nejoblíbenější anime z probíhající sezóny. První příčku s přehledem obsadilo Hózuki no Reitecu, které se u nás dělilo o desátou příčku s Buddy Complex. Druhé Noragami u nás vyhrálo a na třetím místě se žebříčky shodly. Hamatora, jež také dosáhla stejného počtu hlasů jako Nisekoi, u nás skončila až na 13. pozici.

zima_2014

zdroj:   SGCafe