Light novela Rail Wars! dostane anime

rwiLednové vydání publikace Kogata Zenkoku Džikokuhjo s sebou vedle obvyklé dávky jízdních řádů japonských železnic přineslo rovněž informaci o přípravě anime adaptace novely Rail Wars! -Nihon Kokujú Tecudó Kóantai-. Tato light novela začala vycházet v minulém roce pod nakladatelstvím Sohgeiša Clear Bunko a její sedmá kniha se objevila na pultech letos v září (viz animované promo pod článkem). Autorem je Tojoda Takumi a o ilustrace se stará Vania 600. V online magazínu Monthly Comic Blade spadajícím pod Mag Garden vychází zpracování do mangy Rail Wars! -Nihon Kokujú Tecudó Kóantai- The Revolver.

Děj novely je zasazen do paralelního světa, ve kterém Japonsko nezprivatizovalo státní železnice. Příběh se točí kolem středoškoláka Takajamy Naohita, který sní o klidném a lukrativním zaměstnání právě u Japonských národních drah. Na začátku své kariéry je však přiřazen k nechvalně proslulým Drážním bezpečnostním silám, s nimiž musí čelit levicově orientovaným extrémistům bojujícím za privatizaci železnic.

EDIT: Na YouTube účtu společnosti Pony Canyon se objevilo první promo video této anime adaptace. Rail Wars! se na obrazovky televizí dostane již v létě.

http://youtu.be/0XgK0QGrT7c