Anime D-Frag! se představuje v upoutávce

news_large_dflag7Někteří z vás si možná ještě vzpomenou, že se oznámení o tvorbě anime D-Frag! objevilo v jednom z našich zápisků o cestách po Japonsku. Od té doby uplynuly skoro čtyři měsíce a teprve až na začátku týdne se na Youtube kanále společnosti Media Factory objevila první upoutávka, která rovnou obsahuje ukázku animace za zvuku chystané závěrečné znělky série. Oznámeni už také byli tvůrci i seijú účastnící se tvorby tohoto projektu a datum samotné premiéry bylo stanoveno na sedmého ledna příštího roku.

Adaptaci šílené mangy autora Haruna Tomoji si vzalo na starost studio Brain’s Base, jež je známé především díky Baccano! či sériím Nacume Júdžinčó. Do režisérského křesla usedne nezkušený Sugawara Seiki, pro něhož tato adaptace bude první zkouškou na postu hlavního režiséra. Příběh mangy do scénáře přepíše Uezu Makoto, jehož si můžete pamatovat pro práci na anime Katanagatari či Utawarerumono. Návrh postav vytvoří Macumoto Kentaró, který podobně jako režisér nemá s touto novou pozicí příliš zkušeností.

Zápletka mangy není nijak složitá. Hlavní hrdina Kazama Kendži (Koniši Kacujuki) chce být největším tvrďákem v okolí, a proto si poctivě buduje auru delikventa. Jednoho dne však narazí na nepřekonatelnou překážku, jelikož se mu do cesty postaví čtyři podivné dívky, Roka (Hanazawa Kana), Čitose (Saitó Čiwa), Sakura (Takahaši Mikako) a Minami (Košimizu Ami). Pod tíhou okolností je přinucen stát se členem jejich podivného herního kroužku a jeho život se obrátí naruby.

zdroj:   ANN