Occult Maiden – nové mobilní RPG od Square Enix

Známá herní společnost Square Enix se čím dál více prosazuje také v oblasti her pro smartphony a další mobilní zařízení. Jejich nejnovějším počinem na tomto poli bude RPG Occult Maiden, které by se na iOS mělo objevit ještě do konce letošního roku. Pro Android bude dostupné o něco později.

Příběh hry se točí kolem Tsuchimikada Chikageho a jeho mladší sestry Yui, šintoistické kněžky. Bok po boku bojují proti démonům ohrožujícím oblast kolem Kjóta. V jejich úsilí jim navíc pomáhá herní závislačka Renge a dívka z vysoce postavené rodiny Kurahashi Rikka.

Herní systém Occult Maiden je poměrně netradiční, a to dokonce i na japonské poměry. Částečně probíhá formou deskové hry a částečně ve 3D soubojích, které Chikage řeší pomocí fotoaparátu. Hráč se v jeho roli snaží bojující dívky zachytit přesně ve chvíli, kdy se mu ve virtuálním hledáčku objeví určený znak (viz video). Čím přesněji se trefí, tím mocnější síla se z Chikageho šintoistického talismanu uvolní a o to větší zranění daná dívka svému protivníkovi uštědří. Hlavní hrdinky bude samozřejmě možno vylepšovat pomocí rozličných zbraní, zbrojí a kostýmů, na které při svém putování narazí. Těch by mělo být ve hře na 160.

Přestože se jedná pouze o mobilní hru, Square Enix v Occult Maiden hodně sází na známá jména. O hudební stránku hry se postarali v EXIT TUNES a příběh má na svědomí autor série light novel Boku wa Tomodachi ga Sukunai, Hirasaki Yomi. Za zmínku rozhodně stojí i seiyuu obsazení jednotlivých postav. Jen v rolích hlavních hrdinů se představí Namikawa Daisuke, Hayami Saori, Koshimizu Ami a Kanemoto Hisako. Hra bude ke stažení zdarma, nicméně hráč bude mít možnost utrácet klasicky přes mikrotransakce, nebo si již nyní může předobjednat CD s character songy. V přípravě jsou rovněž kryty pro iPhone a rovnou dvě mangy.

EDIT: Hra je na App Store již k dispozici (pro iPhone 4S a výše).