Hlasování o nejlepší 4-komu (3. ročník)

Včera o půlnoci vypršel termín pro přihlašování vašich krátkých stripů do třetího ročníku soutěže o nejlepší 4-komu a je tedy čas rozpoutat hlasování. Hlasovat se opět bude cca týden, tedy do půlnoci v neděli 27. 10. Vyhrává jednoduše ten, kdo bude mít největší počet hlasů ve chvíli, kdy se anketa uzavře. Znovu bych ale podotkl, že se hlasuje jen o cenu čtenářů. Cena redakce bude udělena na základě hlasování redaktorů Konaty a cena Doc. Odina, pokud bude udělena, bude udělena na základě mého uvážení. Nemusíte tedy zoufat, pokud si myslíte, že to má už předem vyhrané známější autor. Cena redakce a případně i speciální cena mohou vždy překvapivě zachránit den.

Metoda hlasování byla tento rok trochu upravena, ale stále platí základní pravidlo z minulých let – pokud z toho chcete udělat válku, nikdo vám bránit nebude. Rozhazování linků na internetu a nahánění známých, aby pro vás hlasovali, jsou naprosto přijatelné metody. Vzhledem k tomu, že jsou celkem tři ceny a anketa rozhoduje pouze o jedné z nich, si myslím, že si to můžeme dovolit. Co se týče hlasování redakce, tak všichni členové, kteří jsou momentálně uvedeni jako redaktoři, budou v brzké době kontaktováni na zaregistrovaném mailu s instrukcemi, jak využít své dva hlasy.

Co se týče již samotných příspěvků, musím říct, že jsem čekal větší účast. Tento rok máme 9 soutěžících, což je jen o fous víc než v prvním ročníku a ani zdaleka se to nedotahuje na bohatý druhý ročník. Rád mezi soutěžícími vidím hodně vracejících se stálic. Konkrétně jsou zde veteráni, kteří se účastní každý rok už od prvního ročníku – Average Hanzo, Lygast a Yooon, ale vrátili se i další, kteří se nyní účastní podruhé. Tento rok bylo také dost lidí, kteří využili možnost mít dva stripy (4 + 4 okénka), ať už jako jeden navazující příběh, nebo dva oddělené gagy. U všech jde ale vidět, že se snažili dodat pěknou 4-komu a pobavit čtenáře, což se cení nejvíc.

Soutěžní 4-komy najdete v seznamu níže a anketu, kde můžete využít svůj hlas, potom hned pod nimi. Pokud se vám bude obrázek zobrazovat špatně (příliš malý, nečitelný), otevřete si jej v novém okně místo našeho běžného obrázkového pluginu. Upozorňuji také uživatele na mobilu, že obrázky jsou v původní velikosti, a tudíž někdy velmi velké. Příspěvky jsou seřazeny v pořadí, v jakém do redakce přišly. Nezapomeňte se s námi také podělit o vaše názory na jednotlivé stripy v komentářích pod článkem. Přeji mnoho úspěchu soutěžícím a mnoho zábavy všem ostatním.

  • Ren
  • Elda, Astrak
  • Shiro
  • KoMa
  • Lygast
  • Lusi
  • Average Hanzo
  • Yooon
  • Katana

[poll id=“54″]