Yuri anime Sakura Trick

V listopadovém vydání časopisu Manga Time Kirara společnosti Houbunsha byly zveřejněny nové informace o anime adaptaci čtyřpanelovky Sakura Trick. Její autor Tachi vydává mangu od roku 2011 a letos v únoru vyšel teprve druhý svazek. Dá se tedy očekávat, že se bude jednat spíše o kratší sérii o 12-13 dílech. Anime se dočkáme v lednu příštího roku.

Hlavními postavami příběhu jsou Yuu a Haruka, které se kamarádí již od zakladní školy. Na střední ovšem musí sedět každá na jiném konci třídy. Jsou kvůli tomu smutné, a proto se rozhodnou, že mezi nimi musí být něco speciálního. Sejdou se tedy v prázdné třídě a políbí se. Od tohoto polibku se jejich vztah začne vyvíjet novým směrem.

Ke dnešnímu dni je také známo obsazení nejdůležitějších míst produkčního týmu. Režii a scénář má netradičně na starosti jediná osoba – Ishikura Kenichi (Hidamari Sketch x Hoshimittsu, Natsu no Arashi! Akinai-chuu), postavy z mangy do podoby vhodné pro anime překreslí Sakai Kyuuta (Steins;Gate, Higurashi no Naku Koro ni). To celé probíhá v animačním studiu Deen (Higurashi no Naku Koro ni, Tokyo Magnitude 8.0).

zdroje:   ANN,  Crunchyroll