Anime pro Super Soniko

Na prvním dni festivalu Nitro Super Sonic 2013 bylo oznámeno, že bujně vnadný maskot této akce, Super Soniko, se dočká vlastního anime projektu, jenž ponese název Super Sonico The Animation (alias SoniAni). Žádné další informace prozrazeny nebyly, novinky k tomuto projektu však lze sledoval na čerstvě založeném oficiálním webu i Twitteru.

Soniko byla poprvé představena na hudebním festivalu Nitro Super Sonic 14. října 2006. Autorem jejího vzhledu je jeden z ilustrátorů společnosti Nitroplus, Tsuji Santa. Ve svém fiktivním univerzu působí Super Soniko jako gravure idol a zpěvačka/kytaristka v dívčí kapele First Cosmic Velocity. Díky originálnímu moe zevnějšku, nepřehlédnutelným fyzickým přednostem a častému nedostatku oblečení si mezi otaku získala značný fandom. Objevila se tak již ve vlastní vizuální novele SoniComi, třech mangách, v několika hudebních singlech a dvou albech, mnoha figurkových zpracováních a v nespočtu ilustrací i doujinů. Hlas jí propůjčuje seiyuu Yamamoto Ayano.

EDIT: K SoniAni bylo zvěřejněno první PV (viz níže). Anime vznikne v produkci studia White Fox, přičemž režii má na starosti Kawamura Ken`ichi a design postav Tamura Masafumi.
EDIT2: Přidáno druhé promo video.