Nové anime Sailor Moon až v zimě

O chystaném návratu nejproslulejší mahou shoujo série jsme vás poprvé informovali již před rokem. Tehdy bylo stanoveno, že by se Sailor Moon měla dočkat nového anime již letos v létě. Jak sami vidíte, rok uběhl jako voda a nové anime nikde. Již v dubnu manga editor Osano Fumio, známý pod přezdívkou „Osabu“, který se společně s autorkou Takeuchi Naoko podílel na tvorbě původní mangy, na svém twitteru oznámil, že nové anime se nejspíš opozdí. A nyní již nejspíš i víme, jak moc.

Nový leták (viz obrázek) ukazující superdeformované figurky postav série v podobě klíčenek odhalil kalendářní rozvrh pro několik nadcházejících propagačních událostí jako například srpnové vystoupení dívčí idol skupiny Momoiro Clover Z. Podle srpnového čísla dívčího časopisu Nakayoshi na daném koncertě poprvé zazpívají song, jenž by se měl stát ústřední znělkou nového anime. Prosinec 2013 a leden 2014 jsou pak na daném rozvrhu vyhraněny jako období potenciálního startu nové anime série.

O samotném novém anime toho stále příliš nevíme kromě faktu, že o animaci se nejspíš opět postará studio Toei, které má na svědomí i původní sérii a její čtyři pokračování. Prozatím si alespoň můžete na videu níže připomenout jednotlivé transformační sekvence hlavní hrdinky, kterými původní série proslula.

zdroje:   Crunchyroll,  ANN