Fate univerzum se dočká dalšího projektu

Zakladatel animačního studia ufotable v pátek pomocí svého Twitter účtu oznámil, že se jeho společnost chystá pracovat na blíže nespecifikovaném projektu adaptující slavnou vizuální novelu Fate/stay Night. Pro ufotable to není krok do neznáma, jelikož se s Fate univerzem již setkalo ve své adaptaci novel Fate/Zero, jež se v našich anketách umístila dvakrát na prvním místě.

Původní 24dílnou adaptaci vizuální novely Fate/stay Night z roku 2006 a také filmové zpracování příběhové části nazvané Unlimited Blade Works mělo na starosti animační studio Deen. Samotná starší série však není u fanoušků univerza příliš oblíbená a filmu zase bylo vyčítáno, že je příliš krátký a soustředí se pouze na bojové sekvence. Je tedy dost dobře možné, že ufotable zamýšlí adaptovat originální vizuální novelu od znovu a ne jen poslední scénář Heaven’s Feel, který se ještě nedočkal zpracování v anime. Na rozluštění této hádanky si však jako vždy budeme muset ještě nějakou dobu počkat, jelikož kromě zmiňovaného tweetu žádné další oficiální informace do světa vypuštěny nebyly. Pokud se objeví nějaké další oznámení krátce po vydání článku, budeme ho samozřejmě aktualizovat.

Video umístěné níže je jednou z úvodních znělek vizuální novely pro port na PS Vitu, kterou dělalo právě studio ufotable.

zdroj:   ANN