Tygří maska dostane hraný film

Další z klasických manga superhrdinů se dočká hraného filmu. A tím šťatným je tentokrát Tygří maska od autora Kajiwary Ikkiho a kreslíře Tsuji Naokiho. Původní manga Tygří masky vycházela 1968-1971 a dočkala se celkem 14 svazků. Na rozdíl od superúchylného Hentai Kamena se Tygří maska dočkal i anime zpracování od studia Toei v podobě dvou seriálů a dvou filmů.

Původní manga vypráví příběh wrestlera jménem Date Naoto, jenž si říká „Tygří maska“, kterého vytrénoval tajemný Pan X pro zlovolnou organizaci Tygří jeskyně“. Tygří maska je však zradí a rozhodne se v ringu bojovat pro dobro všech sirotků. Pan X společně s organizací si to však nenechají líbit a začnou proti němu posílat četné množství vražedných wrestlerů, aby ho ztrestali.

Pro účely filmu tvůrci hrdinu trochu poupravili, takže Date bude ve filmu nosit speciální oblek, který ho v Tygří masku promění“ a dodá zvýšenou rychlost a sílu. Samotná maska byla také kompletně přepracována do podoby bližší americkým komiksovým hrdinům, jako jsou Spider-Man a Batman. Tvůrci zároveň slibují, že odvypráví hrdinův příběh tak, aby ho pochopili i diváci neznalí mangy.

Režie snímku se ujme Ochiai Ken a do hlavních rolí byli obsazeni Wentz Eiji jako Tygří maska a Aikawa Shou jako Pan X. Film si svou premiéru v Japonsku odbude v listopadu. Tvůrci je plánován jako první díl z potenciální trilogie. První ukázku z filmu si pak můžete pustit níže.