Project DIVA F dostane lokalizaci do angličtiny

Zatím posledním přírůstkům do série rytmických her Hatsune Miku: Project DIVA s označením f (pro PS Vita) a F (na PlayStation 3) jsme se na Konatě věnovali celkem důsledně. Přesto jsme však nezmínili nedávnou kampaň Segy související s touto sérií. V březnu totiž Sega na svém FB profilu zveřejnila banner s Miku a výzvou „Dejte like a sdílejte, pokud na Západě chcete Hatsune Miku: Project DIVA F pro PS3“. Během necelých tří dnů od zveřejnění obdržel tento příspěvek přes 25 000 like a 17 000 sdílení. Od té doby bylo ticho po pěšině, až minulý týden Sega oznámila, že zmíněný titul bude lokalizován do angličtiny a během srpna oficiálně vydán v USA i Evropě.

Co to tedy znamená pro hráče? Převod veškerých textů ve hře do anglického jazyka je samozřejmostí. Překladu se do jisté míry dočkal i karaoke text zobrazující se v doprovodném videu jednotlivých songů. Z traileru k oznámení anglické verze (pod článkem) je patrné, že tento text sice zůstal v japonštině, nicméně byl v rámci anglické transkripce převeden do fonetického přepisu. Hráči lokalizované verze navíc budou mít pohodlnější přístup ke stahovatelnému obsahu, jehož dostupnost se na PlayStation Store řídí dle regionu připojeného PSN účtu.

Jste-li vlastníky konzole PlayStaion 3 a hra Hatsune Miku: Project DIVA F vás zaujala, můžete si již nyní vyzkoušet její demoverzi. Plná verze bude přirozeně obsahovat všech 38 skladeb, více než 90 kostýmů a 100 kusů nejrůznějšího příslušenství k jednotlivým Vocaloidům. Na fyzickém nosiči by hra měla vyjít pouze v USA, na starém kontinentu bude podle všeho dostupná jen v digitální podobě.

EDIT: Lokalizace se nakonec přece jenom dočká i Project DIVA f, tedy verze pro handheld PlayStation Vita. Na americký a evropský PS Store se dostane začátkem roku 2014.