Evangelion manga skončí ještě jednou

Nelze si nevšimnout, že se nám na letošní rok sešlo docela dost zakončení nejrůznějších populárních mang či light novel. Jednou z nich byla i manga verze kultovního Evangelionu od Sadamota Yoshiyukiho, která své více než 18leté putování napříč časopisy završila právě v aktuálním čísle magazínu Young Ace. Finální 96. kapitola vzbudila mezi fandy řadu docela silných emocí, které sice nebyly tak agresivní jako případě nedávno ukončeného Oreimo, přesto byly natolik silné, že způsobily prakticky vyprodání celého nákladu magazínu během pár dní.

V reakci na tento fakt se redakce časopisu rozhodla, že ona závěrečná kapitola se dočká vydání i v příštím srpnovém čísle, které vyjde 4. července. Takováto rozhodnutí jsou poměrně vzácná, přesto situace, kdy se závěrečná kapitola nějaké mangy dočkala opakovaného vydání, už v minulosti párkrát nastala. Asi nejznámějším titulem, kterému se toto poštěstilo, byla manga Fullmetal Alchemist od autorky Arakawy Hiromu, jejíž závěrečná kapitola se objevila hned ve dvou po sobě jdoucích číslech časopisu Monthly Shonen Gangan.

Neon Genesis Evangelion manga začala vycházet v časopise Monthly Shounen Ace již v prosinci roku 1994, tedy téměř rok před premiérou původního seriálu. Během svého vydávání byla Sadamotem několikrát pozastavena a nakonec přesídlila do již zmíněného Young Age. K oslavě zakončení proto časopis otiskl i zvláštní sekci s názvem „Comic Climax Special Program“, věnovanou rozhovorům s nejrůznějšími tvůrci, kteří se na tvorbě manga verze příběhu podíleli, a spoustou dalších zajímavých materiálů z pozadí tvorby.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll