Nejlepší desítka jarních anime

I na jaře přichází článek z pravidelné rubriky o nejlepší vycházející anime, respektive zvláště jeho schopnosti zaujmout oko divákovo. Od drtivého vítězství Sword Art Online v anketě pořádané naším portálem před tři čtvrtě rokem neuběhla zase taková doba, takže pohled na současnou top desítku možná leckomu připomene onu letní anketu. Podobně jako v případě Sword Art Online o vítězi bylo rozhodnuto víceméně hned na začátku a nebylo pochyb, že by se pořadí na prvním místě nějak měnilo. Na 200 hlasů však tento vítěz nedosáhl, takže si „celkové“ prvenství i nadále drží zmiňované SAO a současnému vítězi připadlo druhé místo.

Výhercem se tedy stal Shingeki no Kyojin, jehož úspěšnou manga předlohu si na adaptaci vzala nově vzniklá odnož studia I.G, takže anime zaujalo nejen příběhem, jak si lidstvo poradí s obry, ale i dobrou animací. Dlouhou dobu si na druhé místo dělalo zálusk anime Suisei no Gargantia, to však s přibývajícím časem začalo ztrácet a nakonec skončilo na třetím místě. Na druhé místo se nakonec probojovala druhá řada anime OreImo, která by měla být i posledním televizním anime projektem adaptujícím tuto stejnojmennou novelu autora Fushimiho Tsukasy. O umístění na pomyslných stupních vítězů dlouze bojoval také Karneval.

Jak vypadal žebříček tvořený japonskými otaku na serveru Biglobe? Vítěz zůstal stejný, avšak rozdíl hlasů na prvních třech místech byl těsný. Druhé místo obsadilo Hataraku Maou-sama, které u nás skončilo na pátém místě. Třetí pak skončila druhá řada Railgun, jež se u nás nedostala ani do top 10 a skončila na místě jedenáctém. České druhé místo OreImo skončilo v japonském žebříčku až osmnácté a třetí Suisei no Gargantia pátá.

zdroj:   Biglobe