Nový trailer a info k Prisma Illye

Oficiální stránky chystané televizní série Fate/Kaleid Liner Prisma Illya zveřejnily první plnohodnotný, téměř tři minuty dlouhý trailer. Série bude adaptací stejnojmenné komediální spin-off mangy od autora Hiroyamy Hiroshiho, která vychází z populární „Fate“ série studia Type-Moon. Po dvou nic neříkajících krátkých spotech se nám tak dostává prvního pořádného pohledu na chystané anime.

Společně s trailerem oficiální stránky zároveň odhalily veškeré hlavní tvůrčí obsazení, které se bude na sérii podílet, a to je víc než zajímavé. Již dávno známého režiséra Oonumu Shina doplní Sakamoto Takashi (Tasogare Otome x Amnesia), který na sérii dohlédne z pozice vrchního režiséra. O návrh postav se postará Ushijima Nozomi a hudbu složí Katou Tatsuya (Horizon on the Middle of Nowhere, Mirai Nikki). Hlavní zajímavostí jsou ale volby na pozici scénáře. Ten totiž napíše autorka light novel Minase Hazuki pod dohledem autora Baka to Test to Shoukanjuu Inoue Kenjiho. Dá se tak očekávat, že poměrně krátká předloha (manga má zhruba 13 kapitol) se dočká rapidního rozšíření. Existují sice dvě pokračování s podtituly 2wei!3rei!!, jejich zahrnutí do současné série se však tímto nezdá jako příliš pravděpodobné. Samotná volba obou autorů také nejspíš není zcela náhodná, neboť studio Silver Link, které se postará o animaci, stojí za anime adaptacemi obou novel. Úvodní znělku pro sérii nazpívá zpěvačka ChouCho. A hlasy postav známých z předchozích „Fate“ sérií si zopakují jejich původní představitelé, ty nové pak ztvární jejich představitelé z předchozích CD dramat Prisma Illyi.

Série si svou premiéru odbude skrze sever NicoNico. Normální televizní vysílání začne v červenci. Jistý názor si ale můžete udělat už nyní na traileru níže.