Evangelion manga končí, další Evangelion začíná

Necelá dvě desetiletí běžící manga autora Sadamota Yoshiyukiho, jež vychází ze slavné televizní série, se konečně blíží ke svému konci. Na konci poslední kapitoly toto potvrdil sám Sadamoto, když prohlásil, že míní mangu dokončit ještě letos. S ohledem na obsah posledních kapitol se ani není čemu divit. Příběh totiž nezadržitelně smeřuje ke svému finále. A i když si ho Sadamoto vůči předloze notně upravil a přizpůsobil, příliš děje už mu nezbývá.

Zajímavostí je, že i když manga vychází ze seriálu, byla to naopak právě ona, kdo před necelými dvaceti lety celý fenomén započal. Studio Gainax začalo s vydáváním mangy v časopise Shounen Ace už v prosinci roku 1994 s cílem zvýšit zájem o samotnou nadcházející sérii. Díky četným průtahům, neustálým pauzám a dokonce přesunu z jednoho časopisu do jiného však ve vydávání vytrvala dodnes, kdy sekunduje novodobé filmové sérii jako jeden z hlavních pilířů celého kultu.

Zatím není jisté, kdy přesně manga skončí, ale prázdné místo po ní určitě dlouho nezůstane. Dubnové číslo časopisu Young Ace, ve kterém manga v současné době vychází, totiž potvrdilo, že už v příštím čísle dojde k odhalení „nového evangelion projektu“. O co půjde, však řečeno nebylo.

zdroje:   ANN,  ANN