Bude dalším Keyovským anime Rewrite?

Anime adaptace vizuální novely Little Busters! míří pomalu ale jistě do své finální čtvrtiny. Pomineme-li potencionální druhou řadu, kolem níž studio neustále mlží, nabízí se otázka, co přijde dál? Producentská ziskuchtivost je neukojitelná asi tak, jako lačnost fanoušků po dalším emocionálním kousku, pozornost se proto zcela logicky začíná upínat na zatím poslední hlavní titul studia Key, kterým je vizuální novela Rewrite. Šéf vydavatelství Visual Art’s, pod které studio Key spadá, Baba Takahiro nyní přiložil polínko do ohně, když prohlásil, že případné adaptaci Rewrite vůbec nic nebrání. Baba na svém twitteru přímo napsal: „Pokud mi zavolají, budu se víc než rád na anime podílet.“ Nyní se tak nabízí pouze otázka, jak dlouho bude trvat, než se některé ze studií hozené rukavice chytne.

Pokud jde o samotné Rewrite, jeho příběh se odehrává ve fiktivním městě Kazamatsuri, kde díky rozsáhlému zalesňování a výsadbě stromů civilizace a příroda vzájemně koexistují. Půlka města je tak zarostlá stromy a vegetací. Hlavním hrdinou je středoškolák Tennouji Kotarou, který se zajímá o tajemné tvory žijící v lesích kolem města a tráví čas s pěti dívkami, se kterými podniká okultní výzkum společnosti na jejich škole. A zatím co se tato šestice baví řešením nejrůznějších nadpřirozených záhad, kolem nich se postupně vyostřuje rostoucí konflikt mezi Gaiou a Strážci, ve kterém hraje klíčovou roli záhadná dívka Kagari.

Jednou ze zajímavostí Rewrite je mimo jiné také fakt, že jde o první keyovskou novelu, na které se nijak autorsky nepodílel jeden z hlavních Keyovských tvůrců a scénárista všech předchozích Keyovských novel Maeda Jun. Ten je pod Rewrite podepsán pouze jako jeden z autorů hudby (na které se podílel i u všech předchozích novel) a „kontrolor kvality“ celé hry. K tvorbě samotného scénáře byl přizván například i Ryukishi07 (autor populárních Higurashi a Umineko sérií), který pod vedením ostatních Keyovských autorů napsal některé vedlejší route ve hře. Takže se není třeba bát, že by u Rewrite netekly emoce proudem, jak je u Keyovských her zvykem.

Než se ale nějakého skutečného oznámení adaptace dočkáme, můžeme si zatím představu o potencionálním anime udělat skrze druhý opening z původní hry, o jehož animaci se postaralo studio White Fox.

zdroj:   ANN