Aliance Uesaky Sumire a hudební debut

11. února, v Den vzniku Japonska, proběhl v tokijském Nicofarre event seiyuu Uesaky Sumire zvané Sumipe, jehož náplň nebyla předem jasná. Návštěvníci byli pouze vyzváni k tomu, aby si na sebe pokud možno vzali něco červeného, neboť to je barva, která k Sumipe neodmyslitelně patří. Hlavním důvodem je, že patří mezi milovníky Ruska a Sovětského svazu a ruštinu studuje na Sophia University v Tokiu (pozn. neplést s městem Sofie; jedná se o řeckou bohyni moudrosti).

Na začátku eventu byl oznámen hudební debut Sumipe a diváci mohli poprvé slyšet její debutovou skladbu, nazvanou Nanatsu no Umi yori Kimi no Umi. Poté proběhlo bližší představení Uesaka Sumire Projektu, jehož konceptem je tzv. Revoluční aliance zastánců Broadway (pozn. jedná se o Nakano Broadway v Tokiu, objekt plný obchodu zaměřených na otaku), tvořená Sumipe a všemi soudruhy, jak se nazývají fanoušci Sumipe. Vysněným cílem je jednoho dne založit „vlastní zemi“ a uspořádat v hale Nakano Plaza oslavu na den jejího vzniku. Po představení návrhů na oficiální zboží, mezi kterými byla i helma, plynová maska a tank, zaznělo i několik návrhů na možné zboží a aktivity z řad diváků, některé realizovatelné, například dokumentární DVD o Rusku namluvené Sumipe, jiné však trochu méně realistické, jako třeba zavedení hodností.

Singl s názvem Nanatsu no Umi yori Kimi no Umi se v obchodech objeví 24. dubna a jeho titulní skladba poslouží jako opening pro anime Namiuchigiwa no Muromi-san. K dispozici budou hned tři verze: limitovaná edice s DVD obsahujícím PV k singlu a coverem od Sumipe, anime edice s anime ilustrací na coveru a normální edice s coverem od Sumipe, jež se bude lišit od toho prvního.

Na 28. a 29. duben jsou naplánovány další dva eventy, první z nichž se uskuteční v tokijském Harajuku Astro Hall a druhý v hale Tokyo Kinema Kurabu v Uguisudani v Tokiu.