Vyhlášení top 10 podzimních anime

S tradiční anketou jsme tentokrát začali trochu netradičně, jelikož jsme ji při čekání na premiéru Initial D poněkud pozapomněli na stránky nahodit. Nicméně se i tak za měsíc sešel zatím největší počet hlasů, které jsme kdy do podobné vyhlašovací ankety dostali. Výherce byl opět znám téměř od začátku, i když rozhodně nedrtil konkurenci, tak jako Sword Art Online před pár měsíci. Snad jen někdy v půlce závodu se k němu druhé místo na chvilku přiblížilo. Naproti tomu se svedl velký souboj o místo třetí, kde nakonec rozhodl pouhopouhý hlas, takže výjimečně v následujících řádcích vyhlásíme i medaili bramborovou.

První místo si u vás získal Psycho-Pass, jehož zápletku vymyslel známý tvůrce Urobuchi Gen, který chystá další anime pro jarní sezónu. Samotný Psycho-Pass vychází v programovém bloku noitaminA na Fuji TV, který si dal za cíl rozšířit anime i mezi netradiční cílovou skupinu diváků a evidentně svým současným výběrem zaujal i mnohé z vás. Druhé místo obsadilo Chuunibyou studia Kyoto Animation, které většinu diváků, pokud se jim podařilo bez úhony přežít úvodní znělku, zaujalo pravděpodobně díky zajímavě vykresleným charakterům hlavních postav. Jako třetí se umístilo anime s jednoduchým názvem K, jež těsně porazilo survivalovku Btooom!.

V posledním odstavci tohoto článku se jako vždy koukneme na server Biglobe a jeho žebříček nejlepších anime podzimu, kterého se účastnilo 10x více uživatelů než naší české obdoby. První místo hravě ovládla Gintama, která se u nás nevlezla ani do první desítky a skončila na místě dvanáctém. Oba žebříčky se však nečekaně shodují na druhém i třetím místě. Bramborovou medaili v japonské anketě získalo Little Busters, které u nás skončilo čtrnácté a naše čtvrté místo skončilo sedmé.

zdroj:   Biglobe