Otaku putování s Hyoukou

O tom, že podporovat otaku turismus se vyplácí, se přesvědčilo například městečko Chichibu, o jehož spojení s anime Anohana jsme psali již několikrát. Velice podobný druh podpory lokálního turismu vyzkouší i město Hida Takayama, ve kterém se odehrává děj anime Hyouka alias Kotenbu.

Výbor pro turismus tohoto města se rozhodl spojit síly přímo s animačním studiem stojícím za Hyoukou, tedy s Kyoto Animation. Návštěvnící tamějšího každoročního festivalu (jenž  se objevil i v anime) se tak mohou těšit na tématický event od zmíněného studia, který se na něm uskuteční. Festival se bude konat 3. dubna.

Kromě toho budou pro otaku poutníky v takayamské turistické kanceláři připraveny speciální mapy města (viz obrázky) s vyznačenými místy z anime. Tato mapa bude k dispozici v limitovaném nákladu 10 000 výtisků, měla by však být vydána i v digitální podobě. Místní obchody se suvenýry navíc rozšíří svůj sortiment o pohlednice s různými scénami z Hyouky. A zatímco Chichibu se svým známým starobylým pivovarem připravilo AnoHana saké, město Hida Takayama (proslulé produkcí rýže) přichystá pro otaku návštěvníky dvoukilová balení rýže v Hyouka stylu.