I nelítostní diktátoři mohou býti moe

O tom, co všechno dokáží Japonci zmoefikovat, jsme psali již nesčetněkrát. Buddhismus, počítačové viry, GPS navigaci, operační systémy atd. Ušetřena v tomto směru nebývá ani mytologie či světové dějiny. Ostatně Touhou Project nebo některé hry od Alice Soft hovoří samy za sebe. I nová doujin publikace Nyotaika!! Sekai no Dokusaisha Retsuden (volně přeloženo jako „Jsou z nich ženské!! Životopisy světových diktátorů“), která se před pár dny začala prodávat v Akibě, se zaměřuje převážně historickým směrem. Od zhruba poloviny minulého století až po současnost.

Publikace obsahuje biografie více než sedmdesáti různých diktátorů, již v tomto období působili. Na tom by samozřejmě nebylo nic až tak neobvyklého, pokud by každý ze zařazených diktátorů nedostal vlastní ilustraci, která jej vyobrazuje coby roztomilou bišinku. Čtenář si tak může prohlédnout moe transformace od Hitlera, Stalina či Mao Ce-Tunga, přes Tita a Pol Pota až po současníky Husajna s Kaddáfím.

Na ukázky některých z těchto ilustrací se můžete podívat v galerii. Po najetí kurzorem na obrázek se vám zobrazí jméno daného diktátora. Samotné doujinshi je možno zakoupit například v Toranoaně nebo z japonského Amazonu. Je ale pravděpodobné, že se tento titul dostane také do nabídek některých eshopů, které se zaměřují především na trh mimo Japonsko.