Desítka nejpopulárnějších novel za rok 2012

Stejně jako každý rok vyšel i letos japonský průvodce světem light novel, Kono Light Novel ga Sugoi!. Ten mimo jiné přinesl žebříček první desítky nejoblíbenějších titulů a postav pomalu končícího roku 2012. Jejich pořadí vychází z online hlasování čtenářů této ročenky.

Není velkým překvapením, že první příčku obsadila novela Sword Art Online. Ta se již v loňském ročníku této ankety dokázala vyšplhat na místo čtvrté, čímž si také vysloužila právě vysílanou anime adaptaci a letos se navíc dočkala rozšíření v podobě Sword Art Online: Progressive. SAO tak oproti loňsku sesadilo z prvního místa To Aru Majutsu no Kinsho Mokuroku. V žebříčku se udržely rovněž série Baka to Test to Shoukanjuu, Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai, Durarara!! a Kyoukai Senjou no Horizon.

Sword Art Online s Indexem bodovaly též v anketě nejoblíbenějších postav z light novel. Mezi něžným pohlavím skončila Asuna sice až na druhém místě za Mikoto (ta svůj pomyslný trůn obhájila už podruhé za sebou), nicméně v mužských postavách se Kirito dokázal protlačit na první místo na úkor Toumy i Acceleratora.

Žebříčky první desítky nejoblíbenějších novel a jejich hrdinů naleznenete dole pod obrázkem. Kompletní výsledky všech 60 light novel, jež se hlasování účastnily, jsou k dispozici ve zdrojích.

light novela
1. Sword Art Online
2. To Aru Majutsu no Kinsho Mokuroku
3. Rokka no Yuusha
4. Baka to Test to Shoukanjuu
5. Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai
6. Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru
7. Durarara!!
8. Shinonome Yuuko Wa Tanpen Shousetsu Wo Aishite Iru
9. Sakurada Reset
10. Kyoukai Senjou no Horizon

postava ženská / mužská
1. Misaka Mikoto / Kirito
2. Asuna / Kamijou Touma
3. Inaba Himeko / Accelerator
4. Kuroyukihime / Hikigaya Hachiman
5. Kashiwazaki Sena / Kousaka Kyousuke
6. Kuroneko / Araragi Koyomi
7. Chinon / Shiba Tatsuya
8. Yukinoshita Yukino / Satou You
9. Kousaka Kirino / Sugisaki Ken
10. Mikazuki Yozora / Aoi Toori