Animelo Summer Live 2012 -INFINITY∞- den 2

Je tady slíbené, byť trochu opožděné, pokračování reportu z letošního Animelo Summer Live (aka Anisama), největšího anison koncertu na světě. V předchozí části bylo lehce představeno zboží, jež bylo možné na Anisamě zakoupit, a pak samozřejmě vystoupení z prvního dne. Teď je na řadě den druhý a stánky s jídlem.

Ve stáncích s jídlem v prostoru před arénou si člověk mohl vybrat z osmi jídel a nápojů s tématikou danou názvem letošní Anisamy, tedy Infinity, a pak dalších šesti pojmenovaných a u některých se snad dá říct i inspirovaných umělci vystupujícími na Anisamě. Mezi Infinity jídly se velké popularitě těšil například „nekonečný“ hotdog, jenž byl poměrně rychle vyprodaný. Oněch dalších šest pochutin byly jmenovitě: Nanamorichuu Gorakubu kari s mraženým sojovým mlékem, GRANRODEO žebírka RODEO PLATE, Černá palačinka Kitaeri, palačinka Kuribayashi Minami s kaštanovým mille feuille, 4barevná ledová tříšť Milky Holmes se spoustou mléka a v neposlední řadě hroznový džus Kurosaki Maon. Na palačinky byly obrovské fronty, pravděpodobně nejdelší ze všech byla na černou palačinku Kitaeri (taková stovka lidí), ale například ve frontě na džus bylo jen pár lidí. Vyzkoušel jsem RODEO PLATE, ale bohužel, byla to samá kost a maso skoro žádné.

Stejně jako první den, i druhý den probíhal program již od 11:00 na venkovním pódiu a znovu se na něm objevily i dívky z Akihabara Backstage Pass. Výběr písniček měly stejný jako první den a obsahoval například POWER GATE od Mizuky Nany či Sousei no Aquarion od AKINO.

Tentokrát jsem do poslední chvíle nevěděl, kde přesně budu sedět, neboť lístek jsem dostal až chvíli před vstupem do arény od člověka, kterému lístky přebývaly a sháněl přes Twitter zájemce. Bylo tedy velmi milým překvapením, když jsem zjistil, že má lístky do bloku 202, a to rovnou do čtvrté řady. Na plánku je místo vyznačeno.

1) ST☆RISH – MAJI LOVE 1000%
2) ST☆RISH – Mirai Chizu

Začátek nečekaný, ale pro rozžhavení publika velmi vhodný. Jako první vystoupila šestice seiyuu postav ze hry a anime Uta no Prince-sama – jmenovitě Miyano Mamoru, Taniyama Kishou, Suwabe Junichi, Terashima Takuma, Suzumura Kenichi a Shimono Hiro – dohromady tvořících skupinu ST☆RISH. Jako první zazněl hit MAJI LOVE 1000%, ending z anime, který rozproudil většinu publika bez ohledu na pohlaví. Hala se zaplnila oranžovou barvou ultraoranžových „cyalumes“ (chemických světel) a dalšími šesti barvami, jež přísluší jednotlivým postavám. Sem tam se našli lidé, kteří imitovali choreografii písničky.

3) Horie Yui – YAHHO!!
4) Horie Yui – Natsu no Yakusoku
5) Horie Yui – CHILDISH LOVE WORLD

Poněkud nečekaně hned po úvodu nestárnoucí Hocchan. YAHHO!! zpívala i na loňské Anisamě a také na Anisamě 2009, proto byl tento výběr pro většinu lidí určitě překvapením. Jedná se ale o skvělou písničkou pro koncert, neboť výrazně zapojuje publikum a dokáže jej dobře naladit. Druhé bylo Natsu no Yakusoku, ending z druhé sezóny Dog Days. Při MC před třetí písničkou Hocchan vysvětlila call, který je uprostřed písničky, aby se mohli zapojit i ti, kteří jej neznají. Bohužel nedošlo na mnohými očekávaný ending z Papa no Iu Koto wo Kikinasai, Coloring.

6) Milky Holmes – Nazo!Nazo?Happiness!!
7) Milky Holmes – Seikai wa Hitotsu! Ja nai!!

Po Hocchan přišla na řadu čtveřice Milky Holmes a hala se zbarvila do čtyř barev doprovázených obvyklou ultraoranžovou a proměnila se v safari park. První zazněl opening z druhé řady Milky Holmes a po něm následoval opening první řady. V hale to vypadalo nějak takhle, jen ve větším měřítku. Mimori Suzuko aka Mimorin byla jako vždy skvělá.

8) Nanamorichuu Gorakubu – My Pace de Ikimashou
9) Nanamorichuu Gorakubu – Yes! Yuyuyu☆Yuruyuri♪♪

Po Milky Holmes měl člověk jen okamžik na to, aby nabral nový dech, a hned následovala další čtveřice seiyuu, tentokrát z Yuru Yuri. Loni zazněla jen jedna písnička, opening z první řady, ale tentokrát snad každý věřil, že už jen jedna nebude. A taky nebyla. Při nástupu Mikami Shiori řekla, že pokračují tam, kde loni skončily, a tak první přišel na řadu ending z první řady, který byl následován openingem z řady druhé. Hala byla opět čtyřbarevná, jen se proměnila z růžovo-modro-žluto-zelené na červeno-zeleno-modro-oranžovou a tentokrát i já vytasil kompletní kombinaci. Při MC došlo samozřejmě i na „Akkari-n“ v podání celé sedmadvacetitisícové arény.

10) Nanamorichuu Gorakubu & Milky Holmes – (medley) Yuriyurarararayuruyuri Daijiken ~ Ameagari no Mirai
Společné vystoupení Gorakubu a Milky Holmes, které se nedá slovy moc dobře vystihnout. Něco takového asi málokdo čekal a o to velkolepější to bylo. Písničky nezazněly po sobě, jak bývá zvykem, ale navzájem se prokládaly. Sled Hocchan -> Milky -> Gorakubu završený Gorakubu s Milky Holmes způsobil, že jsem vypálil většinu svých pohonných hmot a potřeboval trochu nabrat nové síly.

11) Kitamura Eri – Happy Girl
12) Kitamura Eri – re;story

Po naprostém vyčerpání ale naštěstí přišla nabíjecí písnička v podání Kitaeri, opening z Papa no Iu Koto wo Kikinasai. Druhá písnička byla trochu nečekaně re;story ze stejnojmenného alba, které nemá spojitost s žádným anime. Doufal jsem v Shirushi z anime C3, ale bohužel na něj nedošlo. Kitaeri se předvedla ve skvělém světle a určitě řadu lidí nalákala na svoje první sólo koncerty.

13) Ono Daisuke – DELIGHT
14) Ono Daisuke – Netsuretsu ANSWER

Po Kitaeri přišel mužský koutek. Nejprve dvě písničky od Ona Daisukeho. První zazněla diskopop(?) skladba DELIGHT, druhá byla velmi chytlavá písnička Netsuretsu ANSWER z anime Battle Spirits Brave. Při MC Ono-D nejprve oslovil dívky v publiku, od kterých se dočkal hlasitého jekotu. Když se pak rozhodl oslovit i nás, tak byl překvapen, že i od mužské části publika se dočkal tak hlasité podpory, která hlasitostí rozhodně nezůstávala pozadu.

15) Suzumura Kenichi – Asunaro
16) Suzumura Kenichi – messenger

Jako další vystoupil Suzumura Kenichi. První skladbou byl ending z anime Kami-sama no Memochou, druhá neměla spojitost s žádným anime, ale dívčí část publika si ji určitě i tak pořádně užila.

17) Ishikawa Chiaki & Chihara Minori – Uninstall
Když začalo hrát známé intro „ooeeaaeeee“, arénou se rozlehl radostný výkřik. Na pódiu se objevila nejen Ishikawa Chiaki, ale zazpívala si s ní i Chihara Minori. Vyrovnaný hlas Minori se dobře hodí k Uninstall a Ishikawu a její pěvecké schopnosti není třeba nijak zvlášť komentovat.

18) Kuribayashi Minami – signs ~Sakutsuki Hitoyo~
19) Kuribayashi Minami – Kimi no Naka no Eiyuu
20) Kuribayashi Minami – HAPPY CRAZY BOX

Poté přišla na řadu již Kuribayashi Minami, jediná zpěvačka, která vystoupila doposud na všech ročnících Anisamy. Do letošního roku k ní patřili i JAM PROJECT a Mizuki Nana, ti se ale letos Animelo Summer Live nezúčastnili. Myslel jsem si, že jako služebně nejstarší bude Minami vše uzavírat, ale její výběr písniček by nebyl nejvhodnější na završení večera. Jako první zazněl opening z právě vysílaného anime Total Eclipse. Pak přišla řada na Gundam skladbu, kterou Minami nazpívala pro nedávný Gundam AGE, a trojici doplnil opening z první série Medaka Box.

21) Ray – Sign
Ray-nyan zazpívala, jak pravděpodobně všichni čekali, opening z Ano Natsu de Matteru, což je pěkná pomalá písnička, která se pěkně hodila po veselé písničce od Minami, a mimochodem je to i debutová písnička dvaadvacetileté Ray, jednou z jejíž předností jsou kromě pěkného hlasu i dva kulaté hrboly vyplňující její šaty. Během dojemného MC o tom, jak vystoupit na Anisamě je pro mnohé snem, a jí se ten sen vyplnil se Ray a asi i někteří diváci rozbrečeli.

22) Komatsu Mikako – Black Holy
Mikakoshi, seiyuu Mariky z Mouretsu Pirates. Black Holy, ending z Mouretsu Pirates, je první singl, který vyšel pod jménem Komatsu Mikako. Zřejmě řada lidí, včetně mě, si nebyla jistá, jaký výkon od Mikakoshi očekávat, ale veškeré pochyby se během chvíle rozplynuly. Jen škoda, že nezazněla i B-side písnička ze singlu Black Holy. MC proběhlo ve stylu Mouretsu Pirates.
Mikakoshi: „Pirátění…“
Publikum: „je čas!“
Mikakoshi: „Anisamy…“
Publikum: „je čas!“
Mikakoshi: „Společného vystoupení…“
Publikum: „je čas!“
Pozn.: Společná vystoupení (japonsky コラボレーション, zkráceně コラボ, z anglického „collaboration“, z latinského collabōrāre) jsou neoddělitelnou a jedinečnou složkou Anisamy, na kterou se všichni těší, neboť spolu mohou vystoupit lidé, kteří by jen těžko k tomu měli příležitost jinde.

23) Komatsu Mikako & Ray & Kurosaki Maon & Oda Tetsurou – DAN DAN Kokoro Hikareteku
Trochu zvláštní kombinace. Písnička, kterou zazpívali, byla z anime Dragon Ball a složil ji právě Oda Tetsurou, který složil také theme song letošní Anisamy.

24) TETSU – Honoo no Sadame
25) Oda Tetsurou & Uesugi Shou – Sekai ga Owaru Made wa…

Poté zůstal na pódiu Oda Tetsurou sám a zahrál dvě své písničky. Druhá skladba byl ending ze SLAM DUNK, který nazpíval Uesugi Shou, jenž se také objevil na pódiu.

Během 20minutové přestávky se na velkoplošných obrazovkách na chvíli objevili Nagareda Project, kteří zahráli tři písničky prostřednictvím Nico Nama živého vysílání.

26) Hatsune Miku – World is Mine
27) Hatsune Miku – Tell your World

Jako první po přestávce „vystoupila“ Hatsune Miku, respektive jak už to bývá, byla použita průhledná obrazovka, na kterou byl promítán 3D obraz s Miku. Pokud člověk seděl přímo naproti prostředku pódia, kde byla obrazovka umístěna, mohlo to být fajn, ale kdo seděl na straně jako já, ten měl smůlu a nezbývalo mu prakticky nic než koukat na standardní velkoplošné obrazovky nad pódiem. První zazněla velmi známá skladba od supercell a druhá byla písnička z reklamy na Google Chrome.

28) Ushiro kara Haiyoritai G – Taiyou Iwaku Moeyo Kaosu
Po Miku konečně přišel čas na další z vrcholů večera, tentokrát v podobě jednotky plížícího se chaosu. Ta se objevila na pojízdném vozíku, který se vynořil ze strany uprostřed arény. A kdo že v něm stál? Asumi Kana (Nyaruko), Matsuki Miyu (Cthugha) a Ootsubo Yuka (Tamao). Množství oranžového světla bylo opravdu veliké a vyplňovalo celou arénu. Během ohromného burácení (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!uběhly čtyři minuty velmi rychle. Opravdu je to písnička, která se skvěle hodí pro tak velikou arénu. Během vystoupení Nyaruko také pořadatelé odstranili z pódia obrazovku pro Miku.

29) μ’s from Love Live! – Natsuiro Egao de 1, 2, Jump!
Od Love Live! jsem dříve nic neslyšel, a ani jsem pořádně nevěděl, co jsou zač. Jedná se o jakýsi projekt Dengeki magazínu, vydavatelství Lantis a anime studia Sunrise odstartovaný v roce 2010, který vyprodukoval asi desítku singlů, nějaké to album, videoklipy a také mangu. Příští rok na diváky čeká i anime Love Live!. Vystoupení bylo docela povedené, standardní idol-style písnička, a v publiku se dali identifikovat velcí fanoušci Love Live!. Každá z devíti postav má samozřejmě vlastní image barvu. Nanjou Yoshino má pastelově modrou a Mimori Suzuko standardní modrou a jelikož jsem žádné pastelové neměl, tak jsem si vystačil s jednou barvou.

30) Kuribayashi Minami & Kitamura Eri – You Get to Burning
Pro mě trochu nečekaná dvojice, ale když se člověk zamyslí, tak se k sobě docela hodí. I když si myslím, že i přesto by to lépe pasovalo dohromady Kitaeri a Maon. Kitaeri a Minami zazpívaly společně opening ze staršího sci-fi comedy anime Mobile Battleship Nadeshiko. Právě velmi populární starší písničky jsou pro společná vystoupení typická.

31) Kurosaki Maon – Reimei
32) Kurosaki Maon – Magic∞World

Pak již přišlo na Maon aka Wojou. Bohužel to byly jen dvě písničky, titulní skladba z nejnovějšího singlu a ending z To Aru Majutsu no Index, který zpívala i loni. Reimei mi tak úplně nesedne a ani naživo se na tom moc nezměnilo. Magic∞World už je jiná kapitola. Mimochodem, Magic∞World Maon vybrala právě kvůli nekonečnu, které má v názvu. Při Magic∞World jsem se chvíli blížil k hranici, kdy člověk přestává sledovat pódium a zabývá se jen svými pohyby XD Nemusím tedy asi dodávat, že jsem se při skvělém vystoupení Maon trochu zpotil.

33) Miyano Mamoru – Dream Fighter
34) Miyano Mamoru – Orpheus

Po úžasné Maon přišel úžasný Mamo. Našlo se okolo mě dost příslušníků mužského pohlaví, kteří dávali stejně jako já pořádně najevo, že mají z přítomnosti Miyana velkou radost, stejně jako tomu bylo o Ona Daisukeho, ale u Miyana to bylo asi ještě trochu víc. Nejvíce slyšet ale byly samozřejmě i tak dívky. Druhou písničkou byl opening z Uta no Prince-sama Maji Love 1000%, který zazněl i loni. Čekal jsem místo první spíš EGOISTIC, ale bohužel.

35) Ishikawa Chiaki – The Giving Tree
36) Ishikawa Chiaki – Anna ni Issho Datta no ni

Stabilní skvělý pěvecký výkon v podání Ishikawy. Jedna písnička z novely vydané v tomto roce a jedna z Gundam SEED. Za nějaké poslední dva roky se Ishikawa dostala do pozice, kde řada lidí považuje její přítomnost na Anisamě za samozřejmost, a v publiku bylo k vidění i dost zelené barvy, která se stala image barvou Ishikawy, možná právě kvůli její lehce přírodní image.

37) GRANRODEO – Can Do
38) GRANRODEO – RIMFIRE
39) GRANRODEO – Shanimuni

GRANRODEO byli letos v těžké pozici, neboť se museli do určité míry pokusit nahradit JAM PROJECT, který letos na Anisamě chyběl. Kdo někdy viděl třeba záznam z vystoupení JAM PROJECT, ten ví, že to rozhodně není snadný úkol, neboť to chce jak velice chytlavé písničky, tak schopnost přivést publikum do varu. Nahradit JAMPRO se asi prostě nedá, ale GRANRODEO se s tím poprali statečně a publikum opravdu pořádně rozžhavili. A to na to byli jen dva. První dvě skladby byly endingy z anime Kuroko no Basket.

40) Chihara Minori – ZONE//ALONE
41) Chihara Minori – TERMINATED
42) Chihara Minori – SELF PRODUCER
43) Chihara Minori – Paradise Lost

Čas odevzdat veškerou zbylou energii. Jako poslední vystupující zbyla Chihara Minori, pro kterou to byla premiéra na této pozici, na níž se do letošního roku pravidelně střídala Mizuki Nana a JAM PROJECT. Základem byly dva openingy z Kyoukai Senjou no Horizon, po kterých následovala nová písnička, jež zazněla na veřejnosti vůbec poprvé. No a na závěr přišla možná nejpopulárnější písnička od Minorin, Paradise Lost z anime Ga-Rei: Zero, která svým nábojem tak trochu nahradila absenci Mizuki Nany.

EN) INFINITY ~1000 Nen no Yume~ – Anisama 2012 Theme Song
Úplně poslední zazněla samozřejmě theme song letošní Anisamy v podání všech vystupujících.

Následují příhody ze závěrečného nástupu a pozdravů. To měla na starost Minorin, která dělala MC, ale působila trochu nervózně. To se i trochu projevilo, když zapomněla křestní jméno Ody Tetsuroua. Když se loučila Hocchan, tak pronesla, že i zbytek roku 2011 půjde do všeho naplno. Hocchan asi objevila mikrovlnku z laboratoře bláznivého vědce a ostatní ji řekli, že se zřejmě trochu spletla a že je to roztomilé. Když přišla řada na Gorakubu, dostalo se opět na hromové \Akkari-n/.

Z letošní Anisamy je to vše. Na konci října se mělo původně uskutečnit ještě Anisama in Shanghai, na kterém měla vystoupit například Mizuki Nana, JAM Project, Tamura Yukari a další, ale kvůli čerstvě oživeným politickým konfliktům mezi Čínou a Japonskem bylo rozhodnuto o odložení koncertu na neurčito, neboť by účastníkům mohlo hrozit nebezpečí a pravděpodobně by ani nedostali víza.