Upoutávka a informace k Robotics;Notes

V sobotu byly spuštěny nové webové stránky anime adaptace vizuální novely Robotics;Notes, o které jsme vás již informovali. Originální novela pochází od studia 5pb, které vytvořilo například známé tituly Stein;Gate a Chaos;Head. Na stránce se objevily informace o tvůrcích a hlasovém obsazení série společně s novou upoutávkou. Šéf studia 5pb také potvrdil, že anime je naplánováno na druhou polovinu roku 2012, takže se objeví v podzimní sezóně.

Třetí vědeckofantastická dobrodružná hra s prvky romance se odehrává ve stejném universu jako její dva předchůdci, Chaos;Head a Steins;Gate. Je zasazena do alternativní budoucnosti poté, co byla v roce 2009 zničena tokijská čtvrť Šibuja a rok po ní i věž rádia Kaikan v Akihabaře. Tuto budovu si můžete pamatovat z příběhu Steins;Gate – je to ta, do níž se „zaklínil“ stroj času. Svět Robotics;Notes je obklopen technologií rozšířené reality, která se vyskytuje na každém rohu. Hlavní protagonisté pak jsou středoškoláci z kroužku robotiky, kterému hrozí ukončení činnosti, protože se počet jeho členů snížil na pouhé dva. Přežití tohoto kroužku závisí na robotovi, kterého se zbylí členové snaží vyrobit.

Podobně jako tomu bylo u anime Steins;Gate, i v této anime sérii budou vystupovat stejní seiyuu jako ve hře, tedy Kimura Ryohei (Yashio Kaito), Nanjou Yoshino (Senomiya Akiho), Kugimiya Rie (Airi), Nazuka Kaori (Koujiro Frau), Hosoya Yoshimasa (Hidaka Subaru), Tokui Sora (Daitoku Junna). Produkce anime se ujmé studio Production I.G. v čele s režisérem Nomura Kazuyou. Hanada Jukki, který pracoval i na Steins;Gate, pak bude scénáristou jednotlivých episod a návrhy postav ze hry převede pro anime Chikashi Kubota. O hudební stránku se pak postará Abo Takeshi, který dělal hudbu pro Chaos;Head i Steins;Gate, společně s hudebníkem Hayashi Yuukim.

Série se bude vysílat v nočním vysílacím bloku noitaminA televize Fuji od října. Počet jejích episod je zatím neznámý. Hra už se v rámci Japonska prodává od minulého měsíce.

noitaminA je obráceně napsané slovo Animation a označuje vysílací blok televize Fuji určený výhradně pro anime, který měl rozšířit zájem diváctva. Je umístěn do noci z pátka na sobotu mezi 00:45 a 1:45. Dnes už není vyhrazen pouze pro anime, první vysílaný pořad, který nebyl anime, byla hraná adaptace Moyashimonu.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ee01kK7ZkrY

zdroje:   ANN,  Wikipedia