Tvůrce One Piece chystá anime adaptaci mobilní hry

Červnové číslo měsíčníku Newtype od nakladatelství Kadokawa Shoten oznámilo, že animační studio Toei (One Piece, Dragon Ball) chystá adaptaci populární hry pro mobilní zařízení jménem Driland. Jejími tvůrci jsou vývojáři ze studia Gree a hra se dá zařadit po příběhové stránce do kategorie fantasy. Načasování ohlášení adaptace je jistě zajímavé, protože samotný systém hry byl před pár dny v Japonsku zakázán a Gree tak utrpělo nemalé ztráty.

Důvodem pro zákaz byl mechanismus, jenž se nazývá „comp-gacha“. V Drilandu se používají karty, jimiž se následně likvidují příšery v dungeonech. Problémem však je, že se karty vydávají náhodně a za každou se platí malý poplatek. Podle japonské vlády však příliš mnoho lidí tomuto systému propadlo a ve hře tak nakonec utopilo značné množství peněz. To se samozřejmě netýká pouze Drilandu, ale i mnoha dalších her.

Zda je anime odpovědí studia Gree na jejich nenadálou zhoršující se finanční situaci, je tedy zatím těžké soudit. Hra si na sebe však vydělávala skoro 500 milionů korun měsíčně, což jim anime zajisté nenahradí. Společně s anime byla také ohlášena manga verze, která se dostane do časopisu Jump Square od Shueishy.

zdroje:   ANN,  The Escapist