K-On manga v červnu definitivně skončí

Nedávno se objevila poměrně nečekaná zpráva, že K-On manga znovu končí a že její kapitola, která vyjde 9. června, bude zároveň kapitolou finální. Toto oznámení se však týkalo pouze té části mangy, která vychází v magazínu Manga Time Kirara a věnuje se univerzitnímu životu Yui, Mugi, Mio a Ritsu. Početné členstvo K-On fandomu tato novinka přirozeně nepotěšila, neboť je tomu teprve něco málo přes rok, co zmíněná manga začala vycházet.

O to více je tak musela zaskočit aktuální zpráva, že ukončení se nakonec bude týkat i K-On mangy z časopisu Manga Time Kirara Carat. Ta se točí kolem Azusy, Ui a Jun, které stále ještě chodí na střední školu. Stejně jako v případě sesterské mangy přinese její poslední kapitolu červnové vydání tohoto časopisu.

Uvidíme, zda takto předčasně ukončené mangy budou pro KyoAni představovat dostatečný materiál a motivaci k tvorbě třetí K-On anime série, popřípadě druhého filmu. Nejaponští fanoušci se mezitím konečně dočkají alespoň BD a DVD Eiga K-On!, jejichž vydání bylo oznámeno na 18. července.